• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par e-pārvaldes un informācijas sabiedrības attīstību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.04.2009., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191048

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par jaunveidojamo novadu autoceļiem

Vēl šajā numurā

24.04.2009., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par e-pārvaldes un informācijas sabiedrības attīstību

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns 23.aprīlī ar Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidenti Signi Bāliņu parakstīja sadarbības memorandu e-pārvaldes un informācijas sabiedrības attīstībai.

Parakstot memorandu, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) un LIKTA vienojas par kopīgiem mērķiem un sadarbību e-pārvaldes un informācijas sabiedrības attīstībai.

“Strādājot pie reformām valsts pārvaldē, būtiski ir mērķtiecīgi izmantot informāciju tehnoloģiju sniegtās iespējas, īpaši valsts un pašvaldību pakalpojumu pieejamības nodrošināšanā iedzīvotājiem. Šajā procesā svarīga ir aktīva nozares ekspertu iesaiste, lai kopīgi varētu atrast labākos risinājumus,” norādīja ministrs E.Zalāns.

Sadarbība tiks balstīta uz nozares politikas dokumentiem un LIKTA priekšlikumiem par informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) nozares politikas turpmāko attīstību, informācijas sistēmu un elektronisko pakalpojumu attīstību un nozari reglamentējošo normatīvo aktu sistēmas pilnveidošanu.

Sadarbības memoranda galvenais uzdevums ir tādas valsts ilgtspējīgas sociāli ekonomiskās politikas īstenošana, kur IKT ir būtiska loma efektīvas valsts pārvaldes veidošanā un reģionālajā attīstībā un kas veicina IKT nozares attīstību.

Memoranda mērķis ir sekmēt informācijas sabiedrības attīstību, tai skaitā:

• veidot efektīvu valsts un pašvaldību e-pārvaldi, nodrošinot publiskās informācijas atkalizmantošanu un “vienas pieturas aģentūras” principu ievērošanu;

• iniciēt izmaiņas normatīvajos aktos, veidojot tiesisko ietvaru e-sabiedrības tiesību un pienākumu nodrošināšanai un administratīvā sloga mazināšanai;

• nodrošināt Eiropas Savienības fondu finansējumu pilnā apjomā informācijas sabiedrības, tostarp e-pārvaldes attīstībai;

• deleģēt valstij neraksturīgās IKT pārvaldes funkcijas privātajam sektoram;

• attīstīt visas sabiedrības e-prasmes un veicināt e-pakalpojumu lietošanu.

Sadarbības koordinācijai tiks izveidota IKT nozares ekspertu padome.

LIKTA prezidente S.Bāliņa atzīst: “Memoranda parakstīšana ir pirmais solis turpmākai sadarbībai starp LIKTA un RAPLM. Izveidotā IKT nozares ekspertu padome jau tuvākajā laikā izstrādās praktiskus priekšlikumus, lai veicinātu efektīvas valsts pārvaldes tālāku attīstību Latvijā.”

 

Dace Kārkliņa, ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!