• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par Lauku attīstības programmas pasākumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.04.2009., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191049

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 21.aprīlī

Vēl šajā numurā

24.04.2009., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par Lauku attīstības programmas pasākumiem

 

Zemkopības ministrija (ZM) pēc diskusijām ar lauksaimnieku un meža nozaru nevalstiskajām organizācijām, kā arī ar Pašvaldību savienību ir izvērtējusi Lauku attīstības programmas 2007.–2013.gadam pasākumu ieviešanu.

Ņemot vērā ekonomisko situāciju valstī, tiek diskutēts par atsevišķu pasākumu pārtraukšanu.

Lai mazinātu Lauku attīstības programmas 2007.–2013.gadam pasākumu sadrumstalotību, kā arī izvērtējot šo pasākumu ietekmi kopumā uz uzņēmējdarbības veicināšanu lauku teritorijā, paredzams, ka turpmāk varētu neizsludināt jaunas pieteikšanās kārtas šādos pasākumos:

• atbalsts jaunajiem lauksaimniekiem;

• priekšlaicīgā pensionēšanās;

• konsultāciju pakalpojumu izmantošana;

• daļēji naturālo saimniecību pārstrukturizācija;

• nelauksaimniecības zemes pirmreizējā apmežošana;

• lauku mantojuma saglabāšana un atjaunošana.

Savukārt līdz šim noslēgtie līgumi, kā arī jau izsludināto pasākumu projektu īstenošana tiks finansēta atbilstoši esošajiem nosacījumiem.

Pārskatot atbalsta saņemšanas nosacījumus un kritērijus, daļēji tiktu samazināts finansējums šādos Lauku attīstības programmas 2007.–2013.gadam pasākumos:

• infrastruktūras investīciju pasākumos, kas attiecas uz lauksaimniecības un mežsaimniecības attīstību un pielāgošanu, paredzot tikai daļēju finansējumu valsts nozīmes meliorācijas sistēmas būvniecībai un rekonstrukcijai;

• ražotāju grupu atbalsts, paredzot turpināt atbalstīt tikai tos sektorus, kur kooperatīvi vēl nav izveidoti;

• mežsaimniecības ražošanas potenciāla atjaunošana un preventīvu pasākumu ieviešana, lai nodrošinātu preventīvos pasākumus valsts iestādēm;

• tūrisma aktivitāšu veicināšana.

Tādējādi neizmantotais finansējums no iepriekš minētajiem pasākumiem 50 miljonu latu apmērā tiks novirzīts agrovides pasākumiem un 50 miljonu latu – maksājumiem par mazāk labvēlīgiem apvidiem (MLA), turpinot šos maksājumus arī 2010. un 2011.gadā.

Papildus tiks pārskatīti atbalsta saņemšanas nosacījumi MLA, palielinot liellopu vienības uz vienu hektāru patstāvīgām pļavām un ganībām.

Tā kā šie grozījumi skar finanšu sadalījumu, tie tiks atbilstoši noteiktajai kārtībai virzīti kā grozījumi Lauku attīstības stratēģiskajos dokumentos Ministru kabinetā, Lauku attīstības programmas uzraudzības komitejā un Eiropas Komisijā.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!