• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrija: Par Latviešu valodas aģentūras izveidošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.04.2009., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190970

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija: Par atbalstu sociālās iekļaušanas projektiem reģionos

Vēl šajā numurā

23.04.2009., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrija: Par Latviešu valodas aģentūras izveidošanu

 

Lai nodrošinātu efektīvāku valsts valodas politikas īstenošanā iesaistīto aģentūru darbu latviešu valodas apguves un attīstības jomā un mērķtiecīgi lietotu finanšu resursus, ar 1.jūliju, reorganizējot “Valsts valodas aģentūru” (VVA) un “Latviešu valodas apguves valsts aģentūru” (LVAVA), tiks izveidota valsts aģentūra “Latviešu valodas aģentūra” (LVA).

Tās darbības mērķis būs veicināt latviešu valodas kā Latvijas Republikas valsts valodas un Eiropas Savienības oficiālās valodas statusa nostiprināšanu un ilgtspējību.

LVA turpmāk īstenos VVA un LVAVA aktuālās funkcijas: analizēs latviešu valodas kā valsts valodas situāciju un sociolingvistisko procesu dinamiku, nodrošinās atbalstu latviešu valodas apguvei Latvijā un ārvalstīs gan kā otrās valodas, gan arī kā svešvalodas apguvi visās izglītības pakāpēs, tostarp mūžizglītībā.

LVA nodrošinās atbalstu latviešu diasporai ārvalstīs latviešu valodas apguvē, veicinās latviešu valodas studijas ārvalstu augstskolās, nodrošinās konsultācijas kavlitatīvam latviešu valodas lietojumam, organizēs un atbalstīs zinātniskās un mācību literatūras, kā arī informatīvu materiālu izstrādi un izdošanu, nodrošinās sadarbību ar valsts, pašvaldību un starptautiskajām institūcijām valsts valodas politikas jomā.

Šobrīd abās aģentūrās kopā ir 30 amata vietas, taču reorganizācijas rezultātā plānots LVA darbinieku skaitu samazināt. Tāpat finanšu ietaupījums radīsies, līdzšinējo divu biroju telpu vietā lietojot kopīgas telpas. Par piemērotu LVA biroja telpu izvēli Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) lems, ņemot vērā arī citu IZM padotības iestāžu un aģentūru reorganizāciju.

 

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!