• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par darbu pie ES fondu apguves vienkāršošanas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.04.2009., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190973

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrija: Par Latviešu valodas aģentūras izveidošanu

Vēl šajā numurā

23.04.2009., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par darbu pie ES fondu apguves vienkāršošanas

 

22.aprīlī Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāra vietnieks un Eiropas Savienības (ES) fondu vadošās iestādes vadītājs Latvijā Andžs Ūbelis informēja par FM jau veiktajiem un plānotajiem ES fondu apguves vienkāršošanas pasākumiem.

Veicot izvērtējumu par ES fondu apguves vienkāršošanu (tā ietvaros tika veiktas intervijas un fokusgrupas ar pašvaldību, NVO, valsts pārvaldes iestāžu un uzņēmēju pārstāvjiem), FM identificējusi četrus svarīgākos uzdevumus, kurus plānots ieviest līdz 2009.gada vasaras vidum. Tie paredz paātrināt ES fondu apguves ātrumu, radot iespēju attiecīgajā nozares ministrijā apstiprināt aktivitāšu īstenošanas nosacījumus attiecībā uz valsts pārvaldes iestādēm un pašvaldībām, nevis kā līdz šim – Ministru kabinetā (MK). Tāpat finansējumu no valsts budžeta piešķirt ar finanšu ministra, nevis MK lēmumu. Paredzēts izstrādāt vienotas prasības atskaišu un izdevumus pamatojošo dokumentu iesniegšanai, kā arī ieviest ES fondu aktivitāšu apguves kalendāru. Vēl viens no svarīgajiem uzdevumiem ir sadarbības iestāžu organizēti klientu apmierinātības novērtējumi, par kuru rezultātiem informēs ES fondu finansējuma saņēmējus.

Jau iepriekš ziņots par FM veiktajiem ES fondu sistēmas vienkāršošanas pasākumiem, kā rezultātā būtiski paātrināta finanšu aprite projektos un atvieglota projektu ieviešana (piemēram, uz pusi samazināti maksājuma pieprasījuma izskatīšanas termiņi, projektu īstenotājs var pieprasīt samaksāt izdevumus, ja ir to pamatojošie dokumenti, arī gadījumā, ja nav iesniedzis pilnu atskaiti par projekta mērķu izpildi).

Lai sekmīgi varētu turpināt darbu pie ES fondu ieviešanas sistēmas vienkāršošanas, FM aicina ES fondu finansējuma saņēmējus izteikt personiskajā pieredzē balstītus priekšlikumus, kas ļautu uzlabot fondu apguvi. Priekšlikumus iespējams izteikt, rakstot uz šim nolūkam izveidotu e-pasta adresi uzlabofondus@fm.gov.lv. Ierosinājumi tiks izvērtēti un iespēju robežās ņemti vērā turpmākajos ES fondu vienkāršošanas pasākumos.

Par Eiropas Savienības fondu apguves vienkāršošanas plāniem stāstīja arī Centrālās finanšu un līgumu aģentūras direktors Armands Eberhards.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!