• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrija: Par atbalstu sociālās iekļaušanas projektiem reģionos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.04.2009., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190972

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrija: Par neatliekamo medicīnisko palīdzību

Vēl šajā numurā

23.04.2009., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrija: Par atbalstu sociālās iekļaušanas projektiem reģionos

 

Lemjot par apturētajām Labklājības ministrijas (LM) pārziņā esošajām Eiropas struktūrfondu aktivitātēm, valdība ir atbalstījusi finansējuma piešķiršanu alternatīvu sociālās aprūpes pakalpojumu ieviešanai Latvijas reģionos.

Līdz ar to ar Eiropas Sociālā fonda (ESF) atbalstu pašvaldības, valsts institūcijas, nevalstiskās organizācijas, izglītības iestādes varēs izstrādāt un īstenot projektus alternatīvu sociālās aprūpes pakalpojumu attīstīšanai reģionos.

Īstenojot projektus, pašvaldībās tuvākajos gados varēs izveidot un ieviest vairāk nekā 500 sociālās rehabilitācijas, sociālās aprūpes un motivācijas programmas grupu māju (dzīvokļu), pusceļa māju, specializēto darbnīcu, atbalsta centru, patversmju un citu sociālo pakalpojumu sniedzēju pakalpojumu pilnveidošanai vai sākšanai.

Rezultātā vairāk nekā 8000 cilvēkiem ar invaliditāti un viņu ģimenes locekļiem, bezpajumtniekiem, no cietuma atbrīvotiem cilvēkiem u.c. sociālās atstumtības riska grupām būs pieejamāki sociālie pakalpojumi. Līdz ar to palielināsies minēto cilvēku integrācija sabiedrībā un tiks veicināta arī viņu nodarbinātība.

Šim nolūkam LM ar ESF atbalstu no 2009. līdz 2013.gadam paredzējusi ieguldīt aptuveni 24,5 miljonus latu.

Lai saņemtu ESF līdzfinansējumu, minētās institūcijas varēs piedalīties atklātā projektu atlases konkursā, par kura norises termiņiem un gaitu LM informēs.

LM ir viena no ES fondu apsaimniekošanas institūcijām, kas atbild par projektu atbilstību nozares politikai un nodrošina efektīvu struktūrfondu līdzekļu izmantošanu nodarbinātības un sociālās iekļaušanas jomā. No 2008. līdz 2013.gadam ar 21 ES fondu līdzfinansēta projektu konkursa aktivitāšu palīdzību labklājības nozarē plānots iegultīt 102,7 miljonus latu no ESF un 13,7 miljonus latu no Eiropas Reģionālās attīstības fonda.

 

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!