• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ķīnas pārstāvju vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.04.2009., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190937

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas likumdošanas procesu

Vēl šajā numurā

23.04.2009., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ķīnas pārstāvju vizīti Saeimā

 

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš un komisijas deputāti 9.aprīlī tikās ar Ķīnas Komunistiskās partijas Centrālās komitejas Starptautisko lietu departamenta delegāciju.

Tikšanās laikā tika pārrunātas Latvijas un Ķīnas divpusējās attiecības, kuras Ārlietu komisijas priekšsēdētājs raksturoja kā ļoti intensīvas, ar labu attīstības potenciālu. A.Bērziņš augstu novērtēja ieguldījumu, kādu abu valstu politisko, ekonomisko un kultūras kontaktu veicināšanā devusi Ķīnas vēstniecība Latvijā.

Sarunas gaitā tika apspriesta arī globālās ekonomiskās krīzes ietekme uz abu valstu ekonomiku un nesen notikušā G20 samita rezultāti. Puses bija vienisprātis, ka krīze negatīvi skārusi gandrīz visas pasaules valstis un tikai ar kopīgiem spēkiem iespējams atveseļot globālo ekonomiku. “Globālā krīze radījusi izpratni, ka visas valstis ir cieši saistītas un tikai kopā iespējams rast izeju no šīs krīzes,” teica A.Bērziņš.

Ekonomikas izaugsmes tempu palēnināšanās negatīvi skārusi arī Ķīnas ekonomiku, atzina Ķīnas delegācijas vadītājs, Ķīnas Komunistiskās partijas Centrālās komitejas Starptautisko lietu departamenta viceministrs Čens Fensjans. Tādēļ Ķīna augstu novērtē starptautisko sadarbību, jo, tikai sadarbojoties globālā līmenī, iespējams uzlabot katras valsts ekonomisko situāciju. Globalizētā pasaule ir kļuvusi mazāka un neviena valsts nevar vienatnē izvairīties no krīzes, atzina Ķīnas delegācijas vadītājs.

Č.Fensjans informēja, ka Ķīnas valdība iegulda ievērojamus līdzekļus ekonomikas stimulēšanā. Par prioritāti Ķīna izvirzījusi jaunu, apjomīgu infrastruktūras objektu realizēšanu un tādēļ lieli finanšu līdzekļi tiek novirzīti autoceļu, dzelzceļu un lidostu būvniecībai. Ņemot vērā Ķīnas eksporta apjoma kritumu, valdība arī aktīvi strādā, lai veicinātu iekšējo patēriņu, kā arī novirza līdzekļus dažādiem sociālajiem projektiem.

Ķīnas delegācija 9.aprīlī tikās arī ar Saeimas deputātu grupu sadarbībai ar Ķīnas parlamentu. Kā komisijas vārdā norādīja deputāte Aija Barča, Latvijai vienmēr bijis svarīgi uzturēt aktīvu politisku dialogu ar Ķīnu, it īpaši šobrīd, kad Ķīna kļūst par aizvien nozīmīgāku globālās politikas un ekonomikas spēlētāju.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!