• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Tautas skaitīšanas likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.04.2009., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190935

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ķīnas pārstāvju vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

23.04.2009., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Tautas skaitīšanas likumā

 

Ņemot vērā, ka 2011.gadā paredzēta tautas skaitīšana, Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija 8.aprīlī konceptuāli atbalstīja grozījumus Tautas skaitīšanas likumā, kas paredz precizēt tautas skaitīšanas metodoloģiju.

Grozījumi nosaka, ka tautas skaitīšanā no iedzīvotājiem iegūtā personīgā informācija būs konfidenciāla. Patlaban šādai informācijai ir ierobežotas pieejamības statuss.

Tāpat izmaiņas likumā paredz, ka tautas skaitīšanā būs jāuzskaita ne tikai tie iedzīvotāji, kuri Latvijā nodzīvojuši vismaz vienu gadu, bet arī tie, kuri ieradušies mūsu valstī un plāno te palikt ilgāk par 12 mēnešiem. Savukārt netiks uzskaitīti tie, kuri skaitīšanas laikā uzturas vai arī paredzējuši uzturēties ārpus Latvijas ilgāk par vienu gadu.

Informācija par izbraukušajiem Latvijas iedzīvotājiem būs jāiegūst no viņu ģimenes locekļiem vai arī no citiem datu avotiem.

Saskaņā ar ierosinātajiem grozījumiem nākamajā tautas skaitīšanā būs jāuzskaita arī visi mājokļi neatkarīgi no tā, vai tajos kāds dzīvo vai ne. Plānots, ka informāciju par brīvajiem mājokļiem un to labiekārtotību varēs iegūt no Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmas. Savukārt ziņas par cilvēkiem, kuriem nav noteiktas dzīvesvietas, paredzēts iegūt galvenokārt no patversmēm, deputātiem pastāstīja Valsts statistikas pārvaldes (VSP) Tautas skaitīšanas daļas vadītājs Pēteris Veģis.

Ņemot vērā, ka ir likvidētas VSP vietējās nodaļas rajonos, pašvaldībām tautas skaitīšana savā teritorijā būs jānodrošina sadarbībā ar VSP un citām institūcijām.

Izmaiņas likumā nepieciešamas, jo saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes regulu patlaban ir mainījusies pastāvīgā iedzīvotāja definīcija un prasības mājokļu uzskaitē, kā arī kļuvuši stingrāki noteikumi attiecībā uz datu konfidencialitāti, norāda grozījumu izstrādātāji. Līdz ar to tautas skaitīšanā 2011.gadā pastāvīgie iedzīvotāji un mājokļi būs jāuzskaita atsevišķi.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!