• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Nacionālās bibliotēkas projekta turpmāko virzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.2009., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190835

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par starptautisko nedēļu "Izglītība visiem"

Vēl šajā numurā

21.04.2009., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Nacionālās bibliotēkas projekta turpmāko virzību

 

Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta īstenošanas uzraudzības padome atbalsta bibliotēkas ēkas būvdarbu turpināšanu, taču, ņemot vērā sarežģīto ekonomisko situāciju, Kultūras ministrijai un par projekta īstenošanu atbildīgajai valsts aģentūrai “Jaunie “Trīs brāļi”” uzdots sagatavot izvērtējumu par iespējām pārskatīt bibliotēkas ēkas būvniecības termiņus kontekstā ar būvdarbu izmaksu optimizāciju. Pēc šā izvērtējuma saņemšanas uzraudzības padome lems par turpmāko projekta virzību.

Uzraudzības padome, ko vada finanšu ministrs Einars Repše, 17.aprīlī tika iepazīstināta ar 2008.gadā paveikto Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunās ēkas būvniecībā. Padomei detalizēti tika skaidroti arī būvdarbu līguma nosacījumi, kas paredz būvniecības izmaksu indeksāciju atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes datiem. LNB būvniecības līgumā noteikts, ka būvdarbi tiek veikti par faktiskajām tirgus cenām un, samazinoties izmaksām būvniecības nozarē, tiek nodrošināta finanšu līdzekļu ekonomija LNB ēkas būvniecībā.

17.aprīlī finanšu ministrs Einars Repše kā Uzraudzības padomes priekšsēdētājs konstruktīvā dialogā aicināja Kultūras ministrijas pārstāvjus rūpīgi izvērtēt iespējas samazināt projekta kopējo cenu un projekta finansējumu 2009.gadā, vienlaikus nemazinot būvniecības kvalitāti.

“Ņemot vērā fiskālo un ekonomisko situāciju valstī, kā arī cenu kritumu būvniecības sektorā, pasūtītājam, tas ir, valstij, ir jāizvērtē iespējas uzsākt sarunas ar būvniekiem par izdevumu samazināšanu. Šis ir valstiski nozīmīgs projekts, taču taupības pasākumiem ir jāattiecas arī uz šo nozari,” sēdes laikā norādīja E.Repše.

Tāpat ministrs aicināja padomes locekļus izvērtēt iespēju pārskatīt projekta īstenošanas termiņa pagarinājumu, pamatojoties uz pašreizējo valsts budžeta grozījumu sagatavošanas tempu.

Bibliotēkas ēkas būvniecība tika sākta pagājušā gada jūnijā. Šobrīd notiek ēkas pamatu un pagrabstāva izbūve, darbi ir izpildīti aptuveni 50% apmērā no pirmās kārtas jeb “nulles cikla” apjoma.

 

Dace Vizule, KM sabiedrisko attiecību speciāliste; FM Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!