• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sabiedrisko mediju apvienošanu un apraides tarifiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.2009., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190828

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārlietu ministra oficiālo vizīti Azerbaidžānā

Vēl šajā numurā

21.04.2009., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sabiedrisko mediju apvienošanu un apraides tarifiem

 

17.aprīlī pēc Latvijas Radio ierosinājuma notika Ministru prezidenta Valda Dombrovska tikšanās ar Eiropas Raidorganizāciju apvienības (EBU) vadību, Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) priekšsēdētāju, kā arī Latvijas Televīzijas (LTV) un Latvijas Radio (LR) vadību.

Sarunas gaitā EBU pārstāvji apliecināja savu sapratni par ekonomisko situāciju Latvijā, kas skar arī sabiedrisko mediju finansēšanas iespējas, vienlaikus izsakot bažas par šo mediju turpmākas finansiālas pastāvēšanas iespējām. Izklāstot savu īstermiņa un ilgtermiņa redzējumu par sabiedrisko mediju nākotni Latvijā, EBU pārstāvji apsolīja mēneša laikā iesniegt konkrētus risinājumus un piedāvājumus turpmākai sabiedrisko mediju finansēšanai Latvijā, ņemot vērā arī citu EBU dalībvalstu pieredzi.

Ministru prezidents, augsti novērtējot EBU patieso vēlmi palīdzēt un izrādīto sapratni par valsts budžeta iespējām, vienlaikus izteica konkrētus priekšlikumus situācijas risināšanai jau šobrīd. V.Dombrovskis bija vienisprātis ar EBU vadību par abu sabiedrisko mediju – LR un LTV – apvienošanas nepieciešamību, kas dotu ievērojamu ietaupījumu tieši uz administratīvo izmaksu rēķina.

Vienlaikus Ministru prezidents informēja, ka, ņemot vērā smago ekonomisko situāciju, uzdos satiksmes ministram izskatīt iespējas samazināt VAS “Latvijas valsts radio un televīzijas centrs” piemērotos Radio un televīzijas programmu apraides tarifus elektroniskajiem medijiem. “Te es saredzu reālu iespēju atbalstīt elektroniskos medijus šajā konkrētajā situācijā, jo īpaši ņemot vērā sabiedrisko mediju nozīmi un uzdevumus sabiedrības kultūras, sociālo un demokrātijas vajadzību apmierināšanā,” tikšanās laikā uzsvēra V.Dombrovskis.

Vērtējot situāciju LR un iespējas tās atrisināšanai, Ministru prezidents ir pārliecināts, ka galvenais, kas jāņem vērā jebkādu izmaksu samazinājumu scenārijos, ir programmu kvalitātes saglabāšana. “Mēs nedrīkstam pieļaut iespēju, ka ietaupījums tiek meklēts uz raidījumu veidotāju rēķina un līdz ar to arī ciestu raidījumu kvalitāte. Bet, atskatoties uz smagās finansiālās situācijas izveidošanās vēsturi Latvijas Radio, nav saprotams, kādēļ padome pieļāva šādu situāciju Latvijas Radio? Gan pēc likuma, gan arī pēc būtības un sūtības Eiropā padomes galvenais, pat lielākoties vienīgais, uzdevums ir sekot līdzi budžetam,” piebilda V.Dombrovskis.

 

Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!