• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija: Par pasažieru vilcienu konkurētspējas veicināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.2009., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190576

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Eiropas Cilvēktiesību tiesas priekšsēdētāju

Vēl šajā numurā

15.04.2009., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija: Par pasažieru vilcienu konkurētspējas veicināšanu

 

No 15.aprīļa vilciena maršrutā Rīga–Ventspils–Rīga, Rīga–Liepāja–Rīga un Rīga–Rēzekne–Rīga biļetes cena būs par 50 santīmiem zemāka. To 14.aprīlī pēc tikšanās ar AS “Pasažieru vilciens” (PV) vadību paziņoja satiksmes ministrs Kaspars Gerhards.

Sanāksmes laikā tika pārrunāti jaunākie pasažieru pārvadājumu statistikas dati. Ministrs rezumēja, ka salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo ceturksni šogad vilciena pasažieru skaits ir sarucis par 5,6%. PV vadība norādīja, ka pasažieru skaita kritums nav dramatisks, situācija uzņēmumā ir stabila un ka ir rasta iespēja trīs vilcienu maršrutos piemaksu par ātrumu un komfortu samazināt uz pusi – turpmāk tā būs 50 santīmi.

 “PV kā jebkurš uzņēmums domā par konkurētspējas celšanu. Biļetes cenas samazināšana ir viena no tādām iespējām,” norādīja satiksmes ministrs.

K.Gerhards paziņoja, ka šogad netiks paaugstināti tarifi pasažieru pārvadājumiem pa dzelzceļu un vasaras sezonā atsevišķos maršrutos tiks atklāti papildu reisi.

Plānots, ka šā gada vasarā Satiksmes ministrija izsludinās konkursu par ritošā sastāva iegādi, izmantojot Eiropas struktūrfondu līdzekļus. Ministrs uzsvēra, ka konkursā ir jāpiedalās arī pašmāju uzņēmējiem.

 

Inga Spriņķe, satiksmes ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!