• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Eiropas Cilvēktiesību tiesas priekšsēdētāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.2009., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190572

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izsakot līdzjūtību Polijas tautai sakarā ar traģisko ugunsgrēku

Vēl šajā numurā

15.04.2009., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Eiropas Cilvēktiesību tiesas priekšsēdētāju

 

14.aprīlī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) priekšsēdētāju Žanu Polu Kostu, kurš pirmo reizi apmeklē Latviju, lai tiktos ar valsts augstākajām amatpersonām, kā arī sniegtu lekciju Rīgas Juridiskajā augstskolā. Tikšanās laikā V.Dombrovskis un Ž.P.Kosta apsprieda ECT reformas jautājumus, tostarp efektivitātes uzlabošanu, kā arī pārrunāja Latvijas iedzīvotāju iesniegtās prasības. Tikšanās piedalījās arī ECT tiesnese Ineta Ziemele un ECT sekretariāta vadītājs Maikls O`Boils.

Ž.P.Kosta informēja par ECT aktualitātēm un sadarbību ar Latviju. “Šobrīd izskatīšanas kārtu gaida 900 iesniegumu no Latvijas iedzīvotājiem, kas ir salīdzinoši augsts rādītājs attiecībā pret iedzīvotāju skaitu,” norādīja Ž.P.Kosta. Viņaprāt, būtu svarīgi veicināt Latvijas iedzīvotāju zināšanas par Eiropas Cilvēktiesību hartu, kā arī attīstīt nacionālā līmeņa risinājumus strukturāliem tiesību pārkāpumu iemesliem. Savukārt ECT tiesnese I.Ziemele aicināja valdību veidot atklātu diskusiju par to, kā veicināt lokālā līmeņa risinājumus un mazināt prasību iesniegšanas apjomus ECT. Jautājumā par ECT reformu Ž.P.Kosta norādīja, ka drīzumā jāpanāk reformu protokola pilnīga ratifikācija, ko šobrīd traucē tikai vienas lielas dalībvalsts nostāja.

V.Dombrovskis uzsvēra, ka Latvijai dialogs ar ECT ir svarīgs un Latvija ir ieinteresēta attīstīt sadarbību. Jautājumā par ECT reformu Ministru prezidents norādīja: “Latvija ir ieinteresēta tās ātrākā norisē, lai paātrinātu jautājumu izskatīšanu un novērstu situāciju, ka savu kārtu gaida vairāk nekā simts tūkstoši prasību pieteikumu.”

Abas puses pārrunāja situāciju saistībā ar iesniegumiem no Latvijas un citu valstu iedzīvotājiem, kuros prasības būtība ir saistīta ar valstu valdību pasākumiem finanšu krīzes risināšanai. Ministru prezidents arī aicināja ECT pārstāvjus pievērst lielāku uzmanību Latvijas vēsturiskajai situācijai vairākos ECT procesos.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!