• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par Ventspils un Rēzeknes attīstības idejām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.2009., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190574

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrija: Par pasažieru vilcienu konkurētspējas veicināšanu

Vēl šajā numurā

15.04.2009., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par Ventspils un Rēzeknes attīstības idejām

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā (RAPLM) 8.aprīlī Koordinācijas padomes sēdē tika apstiprinātas Ventspils un Rēzeknes pilsētu projektu idejas, kuras tās iecerējušas īstenot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) prioritātes “Policentriska attīstība” ietvaros.

Ventspilī plānots uzlabot izglītības iestāžu infrastruktūru, paaugstinot energoefektivitāti, veicot ēku ārsienu renovāciju un siltināšanu, jumtu siltināšanu, logu un ārdurvju bloku nomaiņu, ieejas mezglu rekonstrukciju, kā arī izbūvējot uzbrauktuves personām ar funkcionāliem traucējumiem.

Ventspils projekts ir vērsts uz pilsētvides atjaunošanu un konkurētspējas celšanu, kā arī kvalitātes prasībām atbilstošas infrastruktūras izveidi izglītības jomā, sekmējot izglītības pakalpojumu kvalitātes uzlabošanos.

Kā uzsvēra Ventspils pārstāvji, projekta īstenošana sniegs vislielāko ieguldījumu pašvaldības izglītības iestāžu infrastruktūras uzlabošanā un energoefektivitātes paaugstināšanā, racionālā naudas līdzekļu izlietošanā, enerģijas taupīšanā un izglītības iestāžu audzēkņu, kā arī personāla darba apstākļu uzlabošanā.

Plānots, ka izglītības iestāžu infrastruktūras uzlabošanas projekta kopējās izmaksas būs 1,5 miljoni latu un projekts tiks pabeigts šā gada decembrī.

Savukārt Rēzeknē ar ERAF finansējumu plānots nodrošināt Latgales reģiona kultūrvēsturisko vērtību pieejamību un dzīves kvalitātes uzlabošanu, rekonstruējot Latgales Kultūrvēstures muzeja kompleksu.

Projekta ietvaros Rēzekne plāno izveidot nacionālas nozīmes īpaši aprīkotas kultūrvēstures priekšmetu glabātuves. Piemēram, šobrīd muzejā ir 600 priekšmetu kolekcija, kuru nākotnē plāno palielināt līdz 1500 priekšmetiem. Tāpat plānots pielāgot muzeja pieejamību cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, pārbūvējot liftu, uzbrauktuvi, ieejas un sanitāro mezglu.

Rēzekne projekta ietvaros plāno nodrošināt muzeja telpu pieejamību lielākam lietotāju skaitam, paplašinot zāli lektorijam, izveidojot garderobi vairāk nekā 150 cilvēkiem, paplašinot ekspozīciju telpas, kā arī izveidojot muzeja zinātnisko lasītavu.

Projekts tiks sāks jau šogad, un to paredzēts realizēt līdz 2010.gadam. Kopējās projekta izmaksas ir aptuveni 1 miljons latu.

Ventspils un Rēzekne ir to 16 pilsētu vidū, kurām ir iespēja iesniegt projektu pieteikumus ES struktūrfondu līdzfinansējuma saņemšanai aktivitātē 3.6.1.1. “Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai”.

Kopumā 16 pilsētām šajā aktivitātē pieejami 209,2 miljoni latu, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums ir 177,8 miljoni latu un nacionālais publiskais finansējums ir 31,4 miljoni latu.

ES līdzfinansējumam var pretendēt Daugavpils, Jelgavas, Jēkabpils, Liepājas, Rēzeknes, Valmieras, Ventspils, Aizkraukles, Cēsu, Gulbenes, Kuldīgas, Līvānu, Madonas, Saldus, Smiltenes un Talsu pilsētas. Atsevišķa aktivitāte pilsētvides attīstībai ir paredzēta galvaspilsētai Rīgai.

Pilsētas projektus aktivitātes 3.6.1.1. “Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai” otrās projektu atlases kārtas ietvaros ministrijā var iesniegt līdz šā gada 20.maijam.

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!