• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par NVO iespēju līdzdarboties ministrijas darba grupās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.2009., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190575

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par Ventspils un Rēzeknes attīstības idejām

Vēl šajā numurā

15.04.2009., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par NVO iespēju līdzdarboties ministrijas darba grupās

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) aicina nevalstiskās organizācijas (NVO) iesaistīties un līdzdarboties ministrijas izveidotajās darba grupās un padomēs, kas veicinātu sabiedrības izpratni un informētību, NVO iespējas sekot līdzi reģionālās attīstības aktualitātēm, kā arī sekmētu sabiedrības vajadzībām atbilstošas politikas veidošanu.

Lai uzraudzītu un vadītu valsts attīstības plānošanas sistēmas darbību, nodrošinātu attīstības plānošanas procesa koordināciju valsts, reģionālo un vietējo pašvaldību līmenī ir izveidota Nacionālā attīstības padome. NVO pārstāvjiem RAPLM piedāvā iespēju līdzdarboties valsts stratēģisku jautājumu risināšanā, sniedzot profesionālus priekšlikumus un izvērtējumus.

Nacionālā attīstības plāna 2007.–2013.gadam (NAP) ietvaros NVO pārstāvji ir aicināti piedalīties valsts attīstības plānošanas un budžeta plānošanas saskaņošanas procesā, veicinot valsts ilgtspējīgu attīstību un tautsaimniecības izaugsmi.

Atbilstoši NAP prioritātēm un drošas un stabilas attīstības priekšnosacījumiem ir izveidotas sešas NAP ekspertu darba grupas. Darba grupu uzdevums ir meklēt šķēršļus, kuri būtiski kavē virzību uz valsts vidēja termiņa attīstības mērķa sasniegšanu, un izstrādāt priekšlikumus to novēršanai, kā arī identificēt galvenās problēmas, kurām nepieciešams steidzams risinājums.

Lai īstenotu nacionālās atbildīgās iestādes funkcijas, RAPLM ir izveidota Eiropas Savienības struktūrfondu 3.mērķa “Eiropas teritoriālā sadarbība” programmu nacionālā apakškomiteja, kuras uzdevums ir sniegt atzinumus par iesniegto projektu atbilstību nacionāliem un reģionāliem plānošanas dokumentiem un to prioritātēm. Pašlaik apakškomitejā aktīvi iesaistās vairāki NVO pārstāvji.

Tāpat RAPLM informē, ka Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030.gadam (LIAS) sabiedriskās apspriešanas ietvaros tiek plānotas ekspertu diskusijas par piecām tēmām: cilvēkkapitāls, sociālais kapitāls, ekonomiskais kapitāls, dabas kapitāls un telpiskās attīstības perspektīva. Sabiedriskās apspriešanas laikā ikviens tiks aicināts aktīvi līdzdarboties, paužot savu viedokli par valsts attīstību ilgtermiņā.

Informācija par iespēju līdzdarboties ministrijas darba grupās un padomēs atrodama ministrijas mājaslapā.

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!