• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzrunājot Latvijā akreditētos ārvalstu vēstniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2009., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190323

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības un Amerikas Savienoto Valstu neformālo sanāksmi Prāgā 5.aprīlī

Vēl šajā numurā

07.04.2009., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzrunājot Latvijā akreditētos ārvalstu vēstniekus

 

VESTNIEKI.JPG (11837 bytes)

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis piektdien, 3.aprīlī, sasveicinoties ar Ārvalstu diplomātiskā korpusa vecāko (duajenu), Norvēģijas vēstnieku Latvijā Nilu Olavu Stavu
Foto: Inga Kundziņa, A.F.I.

Piektdien, 3.aprīlī, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis Ministru kabinetā uzrunāja Latvijā akreditētos ārvalstu vēstniekus. Savā uzrunā Ministru prezidents uzsvēra, ka ir uzņēmies pildīt Latvijas valdības vadītāja pienākumus Latvijai izšķirošā brīdī, kad mūsu valstī un citur pasaulē valstu valdībām jāpieņem būtiski lēmumi finanšu un ekonomikas krīzes pārvarēšanai. Nepieciešamie priekšnoteikumi tam ir politiskā stabilitāte, stabila ekonomikas politika un valdības spēja ieviest pieņemtos lēmumus.

V.Dombrovskis informēja klātesošos par Latvijas galvenajiem izaicinājumiem un prioritātēm. “Šobrīd galvenais uzdevums ir panākt valsts finanšu konsolidāciju, turpinot pildīt saistības pret Starptautisko valūtas fondu un Eiropas Komisiju, ko bija uzņēmusies iepriekšējā valdība, lai turpmāk saņemtu starptautisko aizdevumu un panāktu atbilstību Māstrihtas kritērijiem līdz 2012.gadam,” norādīja V.Dombrovskis. Valdības vadītājs uzsvēra arī visaptverošu strukturālo reformu īstenošanu valsts pārvaldē un citās jomās, valdības plānu sniegt ātru un stratēģisku atbalstu konkurētspējīgiem uzņēmumiem, sociālā atbalsta shēmas veidošanu budžeta ietvaros, sadarbību ar sociālajiem partneriem un sabiedrības informēšanu par valdības pieņemtajiem lēmumiem, kā arī Satversmes grozījumu pieņemšanu, kas dotu tiesības vēlētājiem atlaist Saeimu.

Runājot par Latvijas ārpolitikas prioritātēm, Ministru prezidents uzsvēra ekonomisko sadarbību un krīzes pārvarēšanu, Eiropas drošību un transatlantiskās attiecības, kā arī Eiropas Savienības jautājumus, tostarp sadarbību ar Austrumu kaimiņvalstīm.

Nobeigumā V.Dombrovskis teica: “Tikai darbojoties solidāri un savstarpēji palīdzot, mēs spēsim apturēt globālo ekonomikas lejupslīdi un atgriezt ekonomiku uz izaugsmes un labklājības ceļa.”

 

Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!