• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nepieciešamību pilnveidot mūžizglītības sistēmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.04.2009., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190083

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par praktiskām aktualitātēm imigrācijas jomā

Vēl šajā numurā

02.04.2009., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nepieciešamību pilnveidot mūžizglītības sistēmu

 

Nacionālā attīstības plāna īstenošanas uzraudzības apakškomisijas deputāti 24.martā, uzklausot Izglītības un zinātnes ministrijas ierēdņus, pārliecinājās par nepieciešamību pilnveidot pieeju mūžizglītības sistēmai.

 “Diskutējot par mūžizglītības tendencēm, deputātus dara bažīgus ministrijas saliktie akcenti. Krīzes laikā ir jārunā par izdzīvošanu, taču nedrīkst pazaudēt prioritātes, kas saistās ar nākotni,” uzsvēra apakškomisijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis.

Nodarbinātības kursu piedāvājums, kas tiek īstenoti ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu, ir nepilnīgs, un netiek efektīvi izmantota esošā augstākās un profesionālās izglītības sistēma, norādīja M.Kučinskis.

Arī Latvijas Darba devēju konfederācijas un Nacionālā attīstības plāna eksperti iebilda pret esošo sistēmu, kas mūžizglītību saprot galvenokārt kā bezdarbnieku apmācību.

 “Mūžizglītība jārada kā sistēma, kas palīdz tiem, kas ir darba tirgū. Mūžizglītībai jādod iespēja cilvēkiem, kuri nav no jaunākās paaudzes, paaugstināt kvalifikāciju līdz līmenim, ko dod augstākā izglītība un vidējā profesionālā izglītība,” uzsvēra Nacionālā attīstības plāna eksperts Andrejs Rauhvargers.

Nacionālā attīstības plāna īstenošanas uzraudzības apakškomisija savās sēdēs turpinās diskusiju par mūžizglītības īstenošanu un pieejamo Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļu maksimāli efektīvu izlietojumu. Jau nākamnedēļ uz apakškomisijas sēdi tiks aicinātas Finanšu ministrijas amatpersonas.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!