• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Japānas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.04.2009., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190080

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nepieciešamību pilnveidot mūžizglītības sistēmu

Vēl šajā numurā

02.04.2009., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Japānas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 24.martā tikās ar Japānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Takaši Osanai, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Sveicot T.Osanai Saeimā, G.Daudze atzinīgi novērtēja Japānas valdības lēmumu nozīmēt pirmo Latvijā pastāvīgi rezidējošo vēstnieku. Saeimas priekšsēdētājs arī pateicās Japānas pusei par viņa nesenās oficiālās vizītes Japānā organizēšanu. “Šī vizīte bija jauns, nozīmīgs solis Latvijas un Japānas divpusējo attiecību tālākā attīstībā,” uzsvēra G.Daudze.

Saeimas priekšsēdētājs darīja zināmu, ka nosūtījis oficiālas vēstules Japānas parlamenta abu palātu spīkeriem ar uzaicinājumu apmeklēt Latviju. G.Daudze izteica cerību, ka Latviju apmeklēs arī Japānas ārlietu ministrs un Japānas–Latvijas parlamentārās sadarbības grupas vadītājs Hirofumi Nakasone.

 Puses pārrunāja arī šābrīža ekonomisko un politisko situāciju. Apspriežot abu valstu ekonomisko sadarbību, G.Daudze atzīmēja, ka mūsu valsts ir atvērta ārvalstu investīcijām, īpaši akcentējot Latvijas kā tranzīta valsts priekšrocības. Savukārt Japānas vēstnieks norādīja, ka pašreizējā ekonomiskā situācija arī japāņu uzņēmējiem liek samazināt izmaksas un meklēt jaunus tranzīta ceļus uz Eiropas tirgu.

Abas puses atzīmēja veiksmīgo sadarbību, kāda izveidojusies starp abu valstu pašvaldībām. Šogad Latviju plāno apmeklēt delegācija no Rīgas sadraudzības pilsētas Kobes, kā arī vasarā paredzēta Higašikavas pilsētas delegācijas viesošanās Rūjienā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!