• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem likumā "Par pievienotās vērtības nodokli". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.04.2009., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190078

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Japānas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

02.04.2009., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem likumā “Par pievienotās vērtības nodokli”

 

Par apbūves zemes pārdošanu no 2011.gada 1.janvāra būs jāmaksā pievienotās vērtības nodoklis (PVN), paredz Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas 18.martā konceptuāli atbalstītie grozījumi likumā “Par pievienotās vērtības nodokli”.

Izmaiņas likumā nepieciešamas, jo Eiropas Komisija norādījusi, ka Latvija nav pienācīgi ieviesusi direktīvu, saskaņā ar kuru apbūves zemes pārdošana jāapliek ar PVN. Padomes direktīva par kopējo pievienotās vērtības nodokļa sistēmu neparedz PVN atbrīvojumu apbūves zemes pārdošanai, norāda likumprojekta autori.

Patlaban ar PVN neapliek nekustamā īpašuma, arī zemes pārdošanu, izņemot nelietota nekustamā īpašuma pirmo pārdošanu.

Likumprojekts paredz papildināt likumu un noteikt, ka apbūves zeme ir tikai tie zemesgabali, kuriem ir izsniegta būvatļauja vai veikta inženierkomunikāciju izbūve un kurus reāli plānots apbūvēt. Zemesgabals kļūst par apbūves zemi, ja atļauja šā zemesgabala apbūvēšanai, inženierkomunikāciju izbūvei vai ceļu, inženierkomunikāciju piebūvei būs izsniegta pēc 2010.gada 31.decembra.

Nākotnē PVN administrēšanai attiecībā uz apbūves zemi paredzēts izmantot Būvniecības informācijas sistēmas datubāzi, kurā būs apkopota informācija par pašvaldību izsniegtajām būvatļaujām.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!