• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides ministrija: Par septiņām aizsargājamām jūras teritorijām mūsu pusē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.03.2009., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189610

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2009.gada 19.martā

Vēl šajā numurā

24.03.2009., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides ministrija: Par septiņām aizsargājamām jūras teritorijām mūsu pusē

 

Latvijā tiks izveidotas septiņas aizsargājamās jūras teritorijas ar kopējo platību 436 662 ha īpaši aizsargājamo biotopu un īpaši aizsargājamo sugu dzīvotņu, kā arī migrējošo putnu nozīmīgu barošanās un ziemošanas vietu aizsardzībai. To paredz Vides ministrijas sagatavotais Ministru kabineta noteikumu projekts “Noteikumi par aizsargājamām jūras teritorijām”.

Aizsargājamās jūras teritorijās netiks iekļautas lielo ostu teritorijas, kā arī mazo ostu teritorijas, izņemot Mērsraga ostas ārējo reidu, kas iekļauts aizsargājamajā jūras teritorijā, pamatojoties uz īpaši aizsargājamo putnu sugu izplatību, kā arī lai nodrošinātu teritorijas vienotu aizsardzību.

Priekšlikumi aizsargājamo jūras teritoriju dibināšanai ir sagatavoti ES programmas “LIFE–Daba” finansētā projekta “Jūras aizsargājamās teritorijas Baltijas jūras austrumu daļā” (2005.–2009.g.) ietvaros, ko realizē biedrība “Baltijas Vides forums” sadarbībā ar Latvijas Hidroekoloģijas institūtu un Latvijas Ornitoloģijas biedrību.

Visas aizsargājamās jūras teritorijas tiks noteiktas kā Eiropas nozīmes aizsargājamās jūras teritorijas “Natura 2000” atbilstoši direktīvai 92/43/EEK par dabisko dzīvotņu, savvaļas faunas un floras aizsardzību un direktīvai 79/409/EEK par savvaļas putnu aizsardzību, veicot grozījumus likumā “Par īpaši aizsargājamām dabas teritorijām”.

Jaunizveidotajām aizsargājamām jūras teritorijām paredzētie apgrūtinājumi fiksēti 2008.gada 31.oktobrī valsts sekretāru sanāksmē izsludinātajos Vides ministrijas sagatavotajos grozījumos MK 2002.gada 22.jūlija noteikumos Nr.415 “Īpaši aizsargājamo dabas teritoriju vispārējie aizsardzības un izmantošanas noteikumi”. Grozījumi neparedz saimnieciskās darbības aizliegumus, bet nosaka, ka ir nepieciešami reģionālās vides pārvaldes izdoti tehniskie noteikumi, Vides pārraudzības valsts biroja atzinums par noslēguma ziņojumu vai novērtējuma ziņojumu saskaņā ar likumu “Par ietekmes uz vidi novērtējumu”, lai būvētu vēja elektrostacijas, iegūtu derīgos izrakteņus, ierīkotu jaunas grunts novietnes, veiktu urbšanas darbus ogļūdeņražu izpētei un ieguvei, kā arī padziļinātu un ierīkotu kuģošanas ceļus.

 

Vides ministrijas  Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!