• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tieslietu sistēmas finansējumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.03.2009., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189407

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrs: Par situāciju akciju sabiedrībā "Pasažieru vilciens"

Vēl šajā numurā

19.03.2009., Nr. 44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tieslietu sistēmas finansējumu

 


Vakar, 18.martā, tikās (attēlā no labās) tieslietu ministrs Mareks Segliņš, Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs un ģenerālprokurors Jānis Maizītis, lai runātu par aktuālo tieslietu sistēmas finansējumu

Foto: Jana Saulīte, TM

Tieslietu ministrs Mareks Segliņš pieprasīs tikšanos ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski, lai nekavējoties apspriestu finanšu situāciju Latvijas tieslietu sistēmā. Šādu lēmumu ministrs pieņēma, vakar tiekoties ar Augstākās tiesas priekšsēdētāju Ivaru Bičkoviču un ģenerālprokuroru Jāni Maizīti.

Tā kā visas tieslietu sistēmas iestādes ir savstarpēji saistītas ne tikai funkcionāli, bet arī ar likumu “Par tiesu varu”, kur noteikta tiesu iestāžu neatkarība, iestāžu vadītāji vienojās, ka iespējamais budžeta samazinājums ir jāskatās sistēmā kopumā, lai neizjauktu līdz šim izstrādāto kārtību un kopējo līdzsvaru tieslietu sistēmā.

Tieslietu ministrs Mareks Segliņš uzskata, ka informācija par finansiālo situāciju Augstākās tiesas, Ģenerālprokuratūras, kā arī rajonu un apgabaltiesu budžetos, ir satraucoša. Tālāka budžeta samazināšana var būt saistīta ne tikai ar darbinieku atbrīvošanu tiesās un prokuratūras iestādēs, bet pat ar tiesu un prokuratūras iestāžu skaita samazināšanu valstī. Tas savukārt rada draudus Latvijas iedzīvotāju tiesību aizsardzībai un valsts tiesiskumam kopumā.

Tieslietu ministrs uzskata, ka sarunā ar premjeru par tieslietu sistēmas budžetu ir jāpiedalās arī Augstākās tiesas priekšsēdētājam, Satversmes tiesas priekšsēdētājam un ģenerālprokuroram.

 

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!