• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par piedalīšanos Eiropadomes sanāksmē Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.03.2009., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189403

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tieslietu sistēmas finansējumu

Vēl šajā numurā

19.03.2009., Nr. 44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par piedalīšanos Eiropadomes sanāksmē Briselē

 

No 19. līdz 20.martam Briselē notiek Eiropadomes sanāksme, kurā Latviju pārstāv Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, ārlietu ministrs Māris Riekstiņš un finanšu ministrs Einars Repše. Tajā Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītāji paredzējuši diskutēt un lemt par ekonomiku un finanšu situāciju, enerģētiku un klimata pārmaiņām, ārpolitikas jautājumiem un Lisabonas līgumu.

Sanāksmes laikā Ministru prezidentam plānotas tikšanās ar Eiropas Parlamenta prezidentu Hansu Gertu Pēteringu, Eiropas Komisijas ekonomikas un monetāro lietu komisāru Hoakinu Almunju un Baltijas un Ziemeļvalstu valdību vadītājiem.

Ekonomikas un finanšu blokā iecerēts novērtēt pagājušā gada decembra Eiropadomē pieņemtā Eiropas Ekonomikas atveseļošanas plāna ieviešanu. Paredzamas diskusijas, lai panāktu politisku vienošanos par Komisijas priekšlikumu par pieciem miljardiem eiro enerģētikas projektiem un lauku attīstībai. Latvija arī atbalsta aktīvu rīcību, lai veicinātu aizdevumus mazajiem un vidējiem komersantiem, jo papildu finansējuma pieejamība palīdzētu stabilizēt situāciju darba tirgū un būtu līdzeklis straujā bezdarba pieauguma mazināšanā.

Tāpat valstu un valdību vadītāji paredzējuši vienoties par turpmāk veicamajiem pasākumiem finanšu tirgus uzticamības veicināšanai, kredītu plūsmas atjaunošanai un finanšu tirgus uzraudzības stiprināšanai, kā arī apstiprināt ES kopējo pozīciju G-20 sanāksmei 2.aprīlī Londonā. Latvija atbalsta koordinētu rīcību ne tikai ES līmenī, bet arī globālā mērogā.

Enerģētikas un klimata pārmaiņu jautājumu sadaļā Eiropadomē plānots vienoties par kopīgām pamatnostādnēm, lai vidējā termiņā un ilgtermiņā stiprinātu ES energoapgādes drošību. Latvijas būtiskākā prioritāte ir Baltijas enerģētikas tirgus starpsavienojumu plāna izstrāde, kas ir vērsta uz Baltijas elektrības tirgus veidošanu un reģionālās pārrobežu infrastruktūras attīstību.

 

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!