• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides ministrs: Par vizīti Sanktpēterburgā, sarunām ar kaimiņiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.03.2009., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189405

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrs: Par regulārām ikmēneša sarunām ar nozares pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

19.03.2009., Nr. 44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides ministrs: Par vizīti Sanktpēterburgā, sarunām ar kaimiņiem

 

Jau šopavasar varētu tikt parakstīts Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas līgums par sadarbību dabas aizsardzībā. Šādu iespēju 18.martā Sanktpēterburgā apsprieda Latvijas vides ministrs Raimonds Vējonis un Krievijas dabas resursu ministra vietnieks Staņislavs Ananjevs. Krievijā līgums atrodas noslēdzošajā saskaņošanas stadijā, tāpēc abas puses izteica cerību, ka tuvāko mēnešu laikā to varētu parakstīt.

“Šāds sadarbības līgums ar Krieviju veicinātu dabas aizsardzības pasākumu īstenošanu mūsu valstu pierobežā, kā arī Daugavas/Zapadnaja Dvinas baseina aizsardzību pret piesārņošanu,” pēc tikšanās ar Krievijas kolēģi teica R.Vējonis.

Sarunu gaitā R.Vējonis informēja Krievijas kolēģi par 18.aprīlī organizēto otro vides sakopšanas akciju “Lielā talka”. Savu dalību “Lielajā talkā” jau apliecinājis Sanktpēterburgas apgabals, visticamāk, piedalīsies arī Kaļiņingradas apgabals. Uzaicinājums uz talku tiks izsūtīts visiem Krievijas gubernatoriem.

Turklāt S.Ananjevs lūdza Latvijas speciālistus līdz jūnijam izvērtēt Krievijas iesniegto ziņojumu par projekta “Nordstream” ietekmi uz vidi, jo jūnijā gaidāma šā projekta starptautiska apspriešana.

Vides ministrs Raimonds Vējonis atrodas divu dienu vizītē Sanktpēterburgā, kur piedalās starptautiskajā vides forumā “Baltijas jūras diena”, ko rīko Krievijas Dabas resursu ministrija.

Latvijas vides ministrs teica runu desmitā starptautiskā vides foruma “Baltijas jūras diena” atklāšanā. R.Vējonis runā uzsvēra Baltijas jūras aizsardzības nozīmi un akcentēja Baltijas jūras valstu sadarbību ar Krieviju un Baltkrieviju. Ministrs izteica atzinību, ka Krievija rīko šādu forumu jau desmito gadu. R.Vējonis minēja, ka valstu sadarbība ekonomikas attīstības un labklājības veicināšanā ir ļoti nozīmīga, tomēr līdztekus ekonomiskajiem mērķiem jādomā arī par jūras saglabāšanu un jūras vides uzlabošanu.

 

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!