• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrs: Par veselības nozares interešu aizstāvību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.03.2009., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189344

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrs: Par turpmāko Latvijas lauksaimniecības politiku

Vēl šajā numurā

18.03.2009., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrs: Par veselības nozares interešu aizstāvību

 

17.martā veselības ministrs Ivars Eglītis tikās ar Eiropas Komisijas pārstāvniecības vadītāju Latvijā Ivetu Šulcu, lai pārrunātu situāciju veselības aprūpē Latvijā un Eiropas Komisijas pārstāvniecības palīdzības iespējām veselības nozares interešu aizstāvībai.

I.Šulca vērsa uzmanību uz Eiropas Komisijas sociālās aizsardzības komitejas 13.februāra kopīgo ziņojumu par sociālo aizsardzību un sociālo integrāciju Eiropas Savienības dalībvalstīm. Minētajā ziņojumā attiecībā uz Latviju pie turpmākajiem uzdevumiem, cita starpā, norādīts, ka jārisina cilvēkresursu jautājumi un jānodrošina pakalpojumu nepārtrauktība, kā arī svarīgi nodrošināt, ka publiskā sektora izdevumu samazinājums neskartu veselības aprūpi, ņemot vērā iedzīvotāju veselības stāvokli.

Tikšanās gaitā tika runāts par sociālā dialoga stiprināšanas iespējām veselības aprūpē sadarbībā ar arodbiedrībām un profesionālajām asociācijām. I.Eglītis norādīja, ka šajā sarežģītajā situācijā ir svarīgi, lai visas partneru puses būtu iesaistītas lēmumu sagatavošanas procesā, bet tajā pašā laikā izprastu arī sociāli smagu lēmumu pieņemšanas nepieciešamību. I.Šulca norādīja uz gatavību organizēt sociālo partneru apaļā galda diskusiju, kurā tiktu iesaistīti arī pārstāvji no Eiropas Savienības. Diskusijas rezultāts varētu būt konkrēti priekšlikumi valdībai veselības aprūpes sistēmas multisektoriālai attīstībai Latvijā triju līdz piecu gadu termiņā, jo tikai vesela sabiedrība var realizēt uzstādītos valsts ekonomiskās atveseļošanās pasākumus.

Pārstāvniecības vadītāja arī norādīja, ka šobrīd Latvijai kā dalībvalstij ir pieejams unikāls neatmaksājams Eiropas Savienības finanšu resurss – struktūrfondi. Bez jau iesāktajiem un paveiktajiem renovācijas projektiem ārstniecības iestādēs it īpaši lietderīgi būtu jāizmanto Eiropas Sociālā fonda līdzekļi, kurus iespējams ieguldīt gan mediķu apmācībā un pārapmācībā, gan arī veselības profilakses pasākumos, kam valsts budžeta līdzekļus šobrīd nav iespējams nodrošināt. Jāatzīmē, ka medicīnas personāla apmācības un pārapmācības projekta ieviešanu Veselības ministrija sāka jau aizvadītā gada nogalē un šobrīd notiek mācību programmu un materiālu izstrāde.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!