• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts prezidenta balvas izcīņu vieglatlētikā Valmierā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.1999., Nr. 217/219 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18928

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents :

Vēl šajā numurā

02.07.1999., Nr. 217/219

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts prezidenta balvas izcīņu vieglatlētikā Valmierā

Šīs nedēļas nogalē, no 2.līdz 3.jūlijam, Valmierā, J.Daliņa stadionā, norisināsies jau piektā Valsts prezidenta balvas izcīņa vieglatlētikā, informē šo sacensību rīcības komitejas priekšsēdētājs, LR Saeimas deputāts Kārlis Greiškalns.

K.Greiškalns uzskata, ka pēc vairāku Latvijas sportistu un speciālistu atzinuma, Valsts prezidenta balvas izcīņa ir visprestižākās vieglatlētikas sacensības Latvijā. "Šo sacensību nozīme ir palielinājusies pēc tradicionālā "Rīgas kausa" noplakšanas," uzskata K.Greiškalns, atgādinot, ka 1996.gadā Valsts prezidenta balvas izcīņas laikā tika noteikti tie 17 Latvijas vieglatlēti, kuri pēcāk piedalījās Atlantas olimpiskajās spēlēs.

Līdzīgi kā iepriekšējos gadus, sacensības atklās Valsts prezidents Guntis Ulmanis, kurš pasniegs arī balvas sacensību uzvarētājiem.

K.Greiškalns par ļoti pozitīvu uzskata visu Latvijas novadu komandu piedalīšanos Valsts prezidenta balvas izcīņā. "Šādi pasākumi ļoti sekmē vieglatlētikas un sporta dzīves attīstību ārpus Rīgas," uzskata K.Greiškalns, piebilstot, ka šīs sacensības ir īpašs ieguvums Valmieras sporta apritei. "Man ir patiess gandarījums, ka jau trīs Valmieras vieglatlēti pārliecinoši pretendē uz piedalīšanos Sidnejas olimpiskajās spēlēs," teica K.Greiškalns.

Valsts prezidenta balvas izcīņa vieglatlētikā pirmoreiz notika 1995.gada 17.jūlijā. Šo iniciatīvu aizsāka toreizējais Valmieras rajona padomes priekšsēdētājs Kārlis Greiškalns, kurš tobrīd bija arī G.Ulmaņa padomnieks. K.Greiškalns priecājas, ka Valsts prezidenta balvas izcīņa kļuvusi regulāra." Lai gan es tagad vairāk darbojos Rīgā, esmu apņēmies aktīvi līdzdarboties arī turpmāko sacensību rīkošanā", informēja K.Greiškalns, piebilstot, ka Valsts prezidenta balvas izcīņa vieglatlētikā ieplānota katru gadu jūlija otrās nedēļas nogalē.

Paralēli Valsts prezidenta balvas izcīņai sestdien, 3.jūlijā, notiks tradicionālā valdības un Latvijas politiķu spēkošanās ar Valmieras un Vidzemes uzņēmējiem basketbola laukumā. Politiķu komandu komplektē Mārtiņš Bondars, kurš pats arī spēlēs. Savu līdzdalību jau pieteicis arī G.Ulmanis, V.Krištopans, I.Ūdre, V.Kristovskis u.c.

Sabiedrisko attiecību aģentūras

"RKT–Publicitāte" informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!