• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents :. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.1999., Nr. 217/219 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18926

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mantojumu ziņas

Vēl šajā numurā

02.07.1999., Nr. 217/219

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents :

— starptautiskās Latvijas vēstures komisijas sēdē

Šodien, 2. jūlijā, Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa vadībā notiek Starptautiskās Latvijas vēstures komisijas pirmā sēde. Tās uzdevums ir izstrādāt darbības taktiku un stratēģiju, lai veicinātu abu šajā gadsimtā Latvijā pastāvējušo totalitāro režīmu izpēti un sniegtu plašākas zināšanas sabiedrībai Latvijā un aiz tās robežām par šī laika perioda notikumiem Latvijā.

Sēdes darbā piedalīsies komisijas locekļi no Latvijas un ārzemēm. Rīgā ieradīsies profesors Ervīns Oberlenders no Vācijas, kurš pārstāv Rietumeiropas vēstures institūtu un Johannesa Gūtenberga universitāti, profesors Alfrēds Ēriks Sens no ASV Viskonsinas universitātes, profesors Kristers Volbeks no Zviedrijas Ārlietu ministrijas, profesors Alēns Bezansons no Francijas institūta Parīzē, profesors Georgs Švābs no ASV, kurš ir Amerikas ārpolitikas Nacionālās komitejas prezidents un no Latvijas ieceļojušo ebreju organizācijas ("Jewish survivors of Latvia") viceprezidents, profesors Dāvids Čezarāni no Londonas Mūslaiku vēstures institūta.

Latvijas vēstures komisija tika nodibināta 1998. gada novembrī pēc Valsts prezidenta iniciatīvas, lai veicinātu totalitārisma pētījumus, kā arī sabiedrības informētību par vēsturi Latvijā šajā laikā.

Pēcpusdienā Starptautiskā Latvijas vēstures komisija LU Senāta zālē tiksies ar ārvalstu vēstniekiem Latvijā, noliks ziedus pie Rīgas sinagogas (Gogoļa ielā), pieminot 1941. gada 4. jūlijā notikušo svētnama dedzināšanu un tiksies ar Vēstures skolotāju asociācijas pārstāvjiem, skolu vēstures mācību grāmatu autoriem un vēsturniekiem, kuri pētījuši totalitāros režīmus Latvijā. Vakarā komisijas locekļi ieradīsies uz pieņemšanu pie ārlietu ministra Valda Birkava.

Sestdien, 3. jūlijā, Starptautiskā Latvijas vēstures komisija iepazīsies ar Kara muzeju, muzeju "Ebreji Latvijā" un Okupācijas muzeju.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!