• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par augstskolu iesaistīšanu valsts attīstības politikas plānošanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2009., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189213

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par telpiskās plānošanas nozīmi reģionu infrastruktūras attīstībā

Vēl šajā numurā

17.03.2009., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par augstskolu iesaistīšanu valsts attīstības politikas plānošanā

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) ir sākusi sadarbību ar Latvijas augstākās izglītības iestādēm, sniedzot studentiem vienreizēju iespēju iesaistīties Nacionālā attīstības plāna 2007.–2013.gadam (NAP) īstenošanas procesā.

Šobrīd ministrija noslēgusi sadarbības līgumus ar Rīgas Stradiņa universitāti, Rīgas Tehnisko universitāti, kā arī Latvijas Lauksaimniecības universitāti un aicina arī citas Latvijas augstākās izglītības iestādes un pētniecības institūtus iesaistīties NAP īstenošanā un uzraudzības procesā.

RAPLM valsts sekretāre Laimdota Straujuma pauž gandarījumu par veiksmīgi sākto sadarbību, iesaistot studentus NAP īstenošanā un uzraudzībā. Šābrīža sociālekonomiskajā situācijā inovatīvi risinājumi valsts attīstības politikas plānošanā ir īpaši svarīgi. “Studentu pētījumi un sagatavotie analītiskie materiāli, sniedzot analīzi par nozaru ministriju īstenoto politiku un priekšlikumus tās uzlabošanai, veicinās valsts attīstības politiku, kā arī tuvinās valsts pārvaldi sabiedrībai,” akcentē valsts sekretāre.

Sadarbības ietvaros studenti, izstrādājot bakalaura, maģistra vai doktora darba pētījumus, aicināti izvēlēties tēmu par NAP prioritātēm kā valsts attīstības priekšnosacījumiem: izglītots un radošs cilvēks, uzņēmumu tehnoloģiskā izcilība un elastība, zinātnes un pētniecības attīstība, valsts un sabiedrības attīstība, sakārtota uzņēmējdarbības un dzīves telpa, kā arī cilvēka labklājības kāpums.

RAPLM ir izstrādājusi metodiskos norādījumus, kas ir palīglīdzeklis studentu pētniecisko darbu sagatavošanā par NAP aktuālām tēmām. Studentiem izvēlētās tēmas ietvaros jāņem vērā sociāli ekonomiskie aspekti – dzīves kvalitāte un ekonomiskā izaugsme. Tāpat jāizvērtē rīcībpolitikas un valsts atbalsta instrumentu ietekme un efektivitāte.

Priekšlikumos un rekomendācijās valsts attīstības politikas uzlabošanai studentiem jānorāda pamatotas nepieciešamās izmaiņas konkrētu institūciju veiktajā politikā, kā arī jāizstrādā argumentēti priekšlikumi par stratēģiskajiem pasākumiem, kuri jāīsteno, lai mērķtiecīgi veiktu NAP uzdevumu izpildi.

Ministrija bakalaura, maģistra vai doktora darbos veiktos pētījumus un vērtējumus par NAP īstenošanas rezultātiem un nepieciešamajiem uzlabojumiem izvērtēs un labākos analītiskos materiālus un priekšlikumus izmantos rīcībpolitikas pilnveidošanā, kā arī informatīvā ziņojuma sagatavošanā par NAP īstenošanas gaitu.

NAP ir vidēja termiņa stratēģiskais plānošanas dokuments, kuru 2006.gada 4.jūlijā apstiprināja Ministru kabinets. NAP ir kompass politiķiem, ierēdņiem un ikvienam Latvijas iedzīvotājam un nosaka Latvijas galvenos attīstības virzienus, parāda valsts un sabiedrības svarīgākos uzdevumus ceļā uz tālāku mērķi – pakāpenisku dzīves kvalitātes pieaugumu.

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!