• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par augšņu agroķīmisko izpēti un dzīvnieku ģenētisko kvalitāti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2009., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189210

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par augstskolu iesaistīšanu valsts attīstības politikas plānošanā

Vēl šajā numurā

17.03.2009., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par augšņu agroķīmisko izpēti un dzīvnieku ģenētisko kvalitāti

 

Martā Lauku atbalsta dienesta (LAD) reģionālajās pārvaldēs turpina pieņemt lauksaimnieku, nozaru organizāciju un kooperatīvu pieteikumus valsts atbalstam lauksaimniecībā.

Lauku atbalsta dienests ir pieņēmis lēmumu un noteicis, ka 2009.gadā augšņu agroķīmisko izpēti veiks Agroķīmisko pētījumu centrs. Tādējādi no 16.marta lauksaimniekiem divu nedēļu laikā Agroķīmisko pētījumu centrā jāiesniedz iesniegums un zemes robežu plāna kopija ar zemes kadastra numuru, kurā iezīmēta augšņu agroķīmiskai izpētei paredzētās platības kontūra. Pēc tam tiks slēgti līgumi par darbu izpildi 2009.gadā.

Tāpat Zemkopības ministrija atgādina, ka, sākot ar šā gada 2.martu, šķirnes dzīvnieku audzētāju organizācijas – Latvijas Šķirnes dzīvnieku audzētāju savienība un Latvijas Holšteinas šķirnes lopu audzētāju asociācija – ir sākušas pakalpojuma sniegšanu zemniekiem par ģenētiskās kvalitātes un produktivitātes noteikšanu pārraudzībā esošām piena govīm.

Tādējādi līdz 20.martam šīm šķirnes dzīvnieku audzētāju organizācijām jānoslēdz līgumi ar ganāmpulka īpašniekiem un Lauku atbalsta dienestā jāiesniedz ganāmpulka īpašnieku saraksti un novērtēto dzīvnieku skaits. Pamatojoties uz iesniegtajiem sarakstiem, LAD aprīļa otrajā nedēļā veiks avansa maksājumus par pārraudzībā esošo govi.

Par ģenētiskās kvalitātes un produktivitātes noteikšanu pārraudzībā esošai govij sīkāku informāciju piena lopkopības saimniecību īpašnieki var saņemt Latvijas Šķirnes dzīvnieku audzētāju savienībā, kā arī Latvijas Holšteinas šķirnes lopu audzētāju asociācijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.107 “Noteikumi par ikgadējo valsts atbalstu lauksaimniecībai un tā piešķiršanas kārtību” publicēti 19.februāra laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”, kā arī pieejami ZM un LAD interneta mājaslapās.

Zemkopības ministrija aicina lauksaimniekus sekot paziņojumiem rajonu laikrakstos, kā arī informācijai ZM un LAD interneta mājaslapās, lai laikus varētu pieteikties valsts un ES atbalsta saņemšanai un nenokavētu pieteikšanās termiņus.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!