• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Apmeklētāju un informācijas centra darbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2009., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189182

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par bērnudārzu pedagogu statusa maiņu

Vēl šajā numurā

17.03.2009., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Apmeklētāju un informācijas centra darbību

 

Pirmajā mēnesī kopš Saeimas Apmeklētāju un informācijas centra atvēršanas tajā vērsušies 67 apmeklētāji, kas ir vidēji četras reizes vairāk nekā iepriekšējos mēnešos. Visbiežāk iedzīvotāji centru apmeklējuši, lai personīgi iesniegtu iesniegumus un saņemtu informāciju par Saeimas un deputātu darbu.

Apmeklētāju un informācijas centrā ir pieejami informatīvie materiāli par Saeimu, te var uzzināt par likumprojektu pieņemšanas gaitu parlamentā, saņemt konsultācijas par Saeimas mājaslapā pie­ejamo datubāzu lietošanu. Tāpat centrā var saņemt informāciju par iespējām tikties ar Saeimas deputātiem un amatpersonām, kā arī uzzināt par ekskursijām parlamentā.

Līdz ar centra atvēršanu ērtāka un vienkāršāka ir kļuvusi arī priekšlikumu, jautājumu un sūdzību iesniegšana Saeimā. Jaunajā Apmeklētāju un informācijas centrā februārī klātienē nodoti 139 iesniegumi, bet kopumā Saeimas Sabiedrisko attiecību birojā saņemti 752 iesniegumi.

Februārī darbu sācis arī Saeimas informatīvais tālrunis 67087321, uz kuru piezvanot var uzzināt par likumprojektu virzību Saeimā, iegūt parlamenta kontaktinformāciju, uzzināt par iespējām satikt deputātus, kā arī noskaidrot citu informāciju par Saeimas un deputātu darbu. Pirmajā mēnesī pa informatīvo tālruni sniegtas atbildes 90 iedzīvotājiem. Iedzīvotāji ir aicināti rakstīt arī uz e-pastu info@saeima.lv .

Viens no centra uzdevumiem ir sniegt atbildes arī par Eiropas Savienības (ES) tematiku, piemēram, par ceļošanu uz ES valstīm, darba iespējām un nosacījumiem, robežu šķērsošanu pēc Latvijas pievienošanās Šengenas zonai. Februārī sniegtas 178 atbildes uz jautājumiem, kas saņemti uz eiroinfo tālruni 67211111, e-pastu eiroinfo@saeima.lv un mājaslapā www.eiroinfo.lv.

Apmeklētāju un informācijas centrs atrodas Rīgā, Jēkaba ielā  16 (ieeja no Trokšņu ielas). Tas strādā katru darba dienu no pulksten 9 līdz 16.30.

Centrs ir atvērts jebkuram apmeklētājam – lai tajā iekļūtu, nav nepieciešama caurlaide.

Lai pilnveidotu Saeimas dialogu ar sabiedrību, 19.janvārī Saeimas Prezidijs pieņēma lēmumu izveidot Sabiedrisko attiecību biroju, kurā ietilpst Apmeklētāju informācijas centrs un Preses dienests. Struktūrvienība izveidota esošo finanšu un cilvēkresursu ietvaros.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!