• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nacionālā kriminālās izlūkošanas modeļa izveidi policijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2009., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189178

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par patērētāju tiesību aizsardzību

Vēl šajā numurā

17.03.2009., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nacionālā kriminālās izlūkošanas modeļa izveidi policijā

 

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija 10.martā pauda atbalstu policijas darbam pie jaunā nacionālā kriminālās izmeklēšanas modeļa radīšanas, kas cita starpā paredz visām izmeklēšanas iestādēm pieejamas vienotas operatīvās informācijas datubāzes izveidi.

 “Plānotie pasākumi būtiski uzlabos tiesībsargājošo iestāžu darbu, tādēļ svarīgi, lai tie tiktu ieviesti, neraugoties pat uz ierobežotajiem finanšu resursiem,” norādīja komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš. Viņš uzsvēra, ka iecerētie darbi, piemēram, vienotās datubāzes izveide, ļaus izmeklēšanas iestādēm sekmīgāk izmantot resursus un pieejamo operatīvo informāciju.

Sadarbībā ar britu un igauņu ekspertiem kopš 2008.gada Eiropas Savienības Twinning programmas ietvaros policijā tiek strādāts pie Latvijas nacionālā kriminālās izlūkošanas modeļa izveides, informēja Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks ģenerālis Dailis Lūks. Plānoto pasākumu mērķis ir izveidot jaunu operatīvās kriminālās izmeklēšanas informācijas apmaiņas sistēmu, kas atbilstu jaunākajām informācijas tehnoloģiju un informācijas apstrādes tendencēm.

Projektā plānots izveidot vienotu kriminālās izmeklēšanas informācijas datubāzi, kur ievietoto operatīvo informāciju līdzās Valsts policijai varētu izmantot arī citas tiesībsargājošās iestādes, piemēram, robežsardze, muita, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, Satversmes aizsardzības birojs. D.Lūks uzsvēra, ka datubāzē tiks iekļauta tikai tā informācija, kas saistīta ar kriminālizmeklēšanu, nevis, piemēram, izlūkošanu. Projekts beigsies šā gada jūlijā, un tad būs zināma skaidra sistēma, kā sakārtot un optimizēt Latvijas kriminālizmeklēšanas darbu, atzina D.Lūks.

Latvijas policija vēlas pārņemt labāko un noderīgāko no kriminālās izmeklēšanas modeļa, kas jau vairākus gadus sekmīgi darbojas Apvienotajā Karalistē un Igaunijā. Lai konsultētu un apmācītu mūsu policistus, Latviju projekta ietvaros regulāri apmeklē igauņu policisti un britu policisti no Ziemeļīrijas.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!