• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Iekšlietu ministrijas revīzijā konstatētajiem pārkāpumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2009., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189177

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Irānas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

17.03.2009., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Iekšlietu ministrijas revīzijā konstatētajiem pārkāpumiem

 

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija 3.martā veltīja asu kritiku Iekšlietu ministrijai (IeM) par Valsts kontroles (VK) revīzijā atklātajiem pārkāpumiem. Vienlaikus komisijas deputāti secināja, ka IeM vadība sākusi ņemt vērā VK ieteikumus un izteica cerību, ka atklātās nepilnības tiks novērstas.

 “Valsts kontroles veiktajā Iekšlietu ministrijas 2007.–2008.gada revīzijā konstatēti vairāki nopietni pārkāpumi – mēnešiem strādāts bez noslēgtiem līgumiem, aplami aprēķinātas izdienas pensijas,” norādīja komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš.

 “Tā ir ministrijas vadības atbildība – kontrolēt to pārraudzībā esošās struktūrvienības,” uzsvēra komisijas priekšsēdētājs. “Kā var būt tik daudz nepilnību, kas ikdienā netiek pamanītas, bet kuras konstatē tikai Valsts kontroles revīzija?”

Valsts kontroliere Inguna Sudraba informēja par revīzijā konstatētajām nepilnībām IeM izdienas pensiju noteikšanā un atklāja, ka IeM pārraudzībā esošā Veselības un sociālo lietu valsts aģentūra ilgstoši strādājusi bez pārvaldes līguma. VK atklājusi arī nesaimniecisku rīcību, glabājot “dzērājšoferiem” atņemtās automašīnas. Daļa no autovadītājiem, kuriem par braukšanu dzērumā atņemtas automašīnas, nesteidzas samaksāt sodu, lai varētu atgūt savus transporta līdzekļus, jo to vērtība nereti ir ļoti zema. Tomēr valsts aģentūrai “Materiālās rezerves” no valsts līdzekļiem nākas maksāt arī par šādu automašīnu ilgstošu glabāšanu maksas stāvvietās.

 “Ja es vadu iestādi un kāds padotais nav kaut ko izdarījis, viņam par to jāsaņem sods. Tomēr te ministrija pat ilgstoši nenoslēdz līgumu ar aģentūru,” teica komisijas deputāts Dainis Turlais. “Kur ir ministrijas juristi, kas nespēj izsekot līdzi, lai visi normatīvie akti tiktu sakārtoti?” vaicāja D.Turlais. “Par atņemto automašīnu glabāšanu stāvvietās valsts maksā astoņus latus dienā, pat lidostas stāvvieta izmaksā daudzkārt lētāk – tikai divus latus un piecdesmit santīmus. Kāpēc valstij jāmaksā par to, ka dzērāji pārkāpuši ceļu satiksmes noteikumus?”

Arī deputāts Juris Dobelis vēlējās zināt, vai par konstatētajiem pārkāpumiem atbildīgie ierēdņi saņēmuši sodu. “Nav pirmā reize, kad dzirdam par atklātajiem pārkāpumiem, bet cik cilvēku ir sodīti? Vai arī tikai pakratām ar pirkstu un viss?” vaicāja deputāts.

IeM valsts sekretāra vietnieks Viktors Elksnis paskaidroja, ka par pensiju nepareizo aprēķināšanu neviena amatpersona sodīta nav, tomēr par citiem VK atklātajiem pārkāpumiem atbildīgās amatpersonas esot saņēmušas disciplinārsodus.

 “Šeit izskanējusī bargā kritika ir pamatota, tas viss bija jāizdara jau laikus,” atzina IeM valsts sekretāra vietnieks. Viņš paziņoja, ka iekšlietu ministrs izdevis rīkojumu par 25 pasākumiem VK ieteikumu ieviešanai, no kuriem seši jau ir izpildīti. Savukārt J.Dalbiņš norādīja, ka viņa vadītā komisija turpinās sekot līdzi šim jautājumam un pēc kāda laika atkārtoti aicinās IeM ierēdņus atskaitīties par paveikto.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!