• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Irānas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2009., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189170

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izglītības sistēmas reorganizāciju

Vēl šajā numurā

17.03.2009., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Irānas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

 

10.martā Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tikās ar Irānas Islāma Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Rasūlu Eslāmi, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze norādīja, ka šis laiks visām pasaules valstīm ir sarežģīts un izaicinājumu pilns, tādēļ liela nozīme ir konstruktīvai sadarbībai valstu starpā.

Runājot par to, kā pārvarēt šobrīd tik aktuālo energoresursu deficītu, Saeimas priekšsēdētājs norādīja, ka ir svarīgi, lai ikviena valsts ievērotu starptautiskā līmenī noteiktās vienošanās un kodolenerģija tiktu izmantota tikai miermīlīgiem nolūkiem. G.Daudze aicināja Irānu atjaunot dialogu ar starptautisko sabiedrību, tostarp nodrošināt pilnvērtīgu Irānas sadarbību ar Starptautisko atomenerģijas aģentūru.

Pārrunājot abu valstu divpusējās attiecības, G.Daudze atzina, ka Irāna bija to valstu vidū, kas neatzina Latvijas inkorporāciju PSRS, kā arī bija viena no pirmajām valstīm, ar kurām Latvija 1992.gadā nodibināja diplomātiskās attiecības.

 “Neskatoties uz lielo ģeogrāfisko attālumu, Latvijai un Irānai ir sadarbības iespējas tādās jomās kā izglītība, zinātne un pētniecība,” teica Saeimas priekšsēdētājs, kā labu paraugu minot Irānas studentus, kuri Latvijā ir ieguvuši medicīnisko izglītību.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!