• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes darbu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2009., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189176

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pirmsskolas izglītības iestāžu attīstību

Vēl šajā numurā

17.03.2009., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes darbu

 

Saeimas Pilsonības likuma izpildes komisijas deputāti 11.martā, tiekoties ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) priekšnieku Vilni Jēkabsonu, pārrunāja pārvaldes darbu samazināta budžeta apstākļos.

Komisijas deputāti noskaidroja, ka turpmāki PMLP budžeta samazinājumi nozīmēs vai nu vēl īsāku darba laiku, vai atlaistus darbiniekus, kā arī varētu tikt slēgtas vairākas teritoriālās nodaļas. Samazinoties pakalpojumu pieejamībai, palielinātos rindas, varētu tikt atjaunots iepriekšējais pieraksts un, iespējams, arī pagarināti pasu saņemšanas termiņi.

PMLP priekšnieks informēja, ka saskaņā ar sliktāko scenāriju katrā reģionā tiks saglabāta viena nodaļa un Rīgā pa vienai nodaļai katrā Daugavas krastā. Lai taupītu līdzekļus, aprīlī Pārdaugavā divas PMLP nodaļas plānots apvienot un pārcelt uz telpām, kas būs lētākas un lielākas, norādīja V.Jēkabsons.

Deputāti vēlējās noskaidrot, vai algu samazinājums tiek piemērots arī darbiniekiem ar salīdzinoši lielām algām. V.Jēkabsons informēja, ka kopš janvāra pamatalga par 10 procentiem ir samazināta pilnīgi visiem darbiniekiem un visi ir piekrituši piecu dienu bezalgas atvaļinājumam.

Diskutējot par PMLP nākotni, deputāti interesējās par iespēju to apvienot ar Naturalizācijas pārvaldi. Par to jau sen tiek runāts, un ir īstais laiks to īstenot, uzsvēra deputāti.

Arī PMLP priekšnieks apliecināja, ka to redz kā valstiski lietderīgu lēmumu, kas nozīmētu arī līdzekļu ekonomiju. “Šobrīd naturalizācijas pieteikumu izskatīšanā funkcijas dublējas,” skaidroja V.Jēkabsons.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!