• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Austrijas vēstnieci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2009., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189171

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par saimnieciskās darbības aizsardzību pret diskrimināciju

Vēl šajā numurā

17.03.2009., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Austrijas vēstnieci

 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 10.martā tikās ar Austrijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Hermīni Popelleri.

Tika pārrunāta Latvijas un Austrijas parlamentārā sadarbība un savstarpējā vizīšu apmaiņa. Sarunas gaitā skarta arī globālā finanšu un ekonomiskā krīze, kas ietekmē sociāli ekonomisko situāciju visās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs. G.Daudze informēja vēstnieci par Latvijas valdības un Saeimas veiktajiem pasākumiem krīzes ietekmes mazināšanai.

Puses bija vienisprātis: lai gan ir globālās krīzes negatīvā ietekme, šis tomēr ir arī iespēju laiks, kad ir savstarpēji izdevīgi veidot jaunus ekonomiskos kontaktus un paplašināt eksporta tirgus.

H.Popellere norādīja, ka Austrija ir sniegusi būtisku ieguldījumu Centrāleiropas un Austrumeiropas reģiona valstu ekonomiskajā attīstībā, jo ne vien Austrijai, bet arī ES ir būtiski, lai šis reģions būtu ekonomiski stabils, uzsvēra vēstniece. Savukārt Saeimas priekšsēdētājs informēja, ka nesen Parīzē notikušajā ES parlamentu spīkeru sanāksmē tika diskutēts par nepieciešamību ES dalībvalstīm kopīgi meklēt risinājumus krīzes seku pārvarēšanai.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!