• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par PVN likmi atjaunojamiem energoresursiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2009., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189183

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Austrijas vēstnieci

Vēl šajā numurā

17.03.2009., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par PVN likmi atjaunojamiem energoresursiem

 

Saeimas Enerģētikas apakškomisijas deputāti 3.martā, diskutējot par iespēju piemērot pazemināto pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi koksnes kurināmajam un no atjaunojamiem energoresursiem iegūtās biogāzes piegādēm, nolēma aicināt valdību izvērtēt iespēju veikt grozījumus attiecīgajā likumā.

Apakškomisijas deputāti bija vienisprātis, ka atjaunojamo energoresursu ražošana un lietošana ir jāveicina. Taču, pirms lemt par samazinātās PVN likmes piemērošanu, ekspertu līmenī rūpīgi jāizvērtē šādas rīcības pozitīvie un negatīvie aspekti, norādīja deputāti.

Komisijas deputāte Anna Seile uzsvēra, ka līdz budžeta grozījumiem pagājušā gada decembrī attiecībā uz malkas un koksnes kurināmo tika piemērota pazeminātā PVN likme. Tagad šiem atjaunojamiem energoresursiem PVN likme ir 21 procents, un tas vājina vietējo resursu konkurētspēju, salīdzinot ar importēto dabasgāzi.

Runājot par pazeminātās PVN likmes piemērošanu biogāzei, Finanšu ministrijas pārstāve deputātus informēja, ka spēkā esošā Eiropas Savienības (ES) direktīva neparedz valstīm šādas tiesības. ES līmenī pašlaik ir sākušās diskusijas un tiek veikti pētījumi par nepieciešamību sniegt papildu atbalstu biogāzes izmantošanai, taču tas vēl ir sarunu līmenī, paskaidroja Finanšu ministrijas ierēdne.

Rūpīgi jāizvērtē minētās ES direktīvas teksts, bet iespējams, ka varam atkāpties no ierēdnieciskas pieejas un pieņemt politisku lēmumu atbalstīt vietējās biogāzes ražošanu, norādīja Arturs Krišjānis Kariņš.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!