• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par saimnieciskās darbības aizsardzību pret diskrimināciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2009., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189185

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par topošā Arhīvu likuma tālāko virzību

Vēl šajā numurā

17.03.2009., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par saimnieciskās darbības aizsardzību pret diskrimināciju

 

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija 3.martā konceptuāli atbalstīja Fizisku personu, kuras veic saimniecisko darbību, diskriminācijas aizlieguma likumprojekta tālāku virzību Saeimā.

Jaunveidojamā likuma mērķis ir aizsargāt saimnieciskās darbības veicējus pret diskrimināciju, kas saistīta ar viņu dzimumu, rasi vai etnisko piederību. Tādējādi turpmāk tiks nodrošināta ne tikai darba ņēmēju, bet arī brīvo profesiju pārstāvju aizsardzība pret diskrimināciju.

Likumprojekts ir izstrādāts, pārņemot Eiropas Savienības direktīvas, kas nodrošina minimālu kopīgu standartu indivīdu aizsardzībai pret diskrimināciju rases un etniskās piederības, kā arī dzimuma dēļ. Direktīvās iekļautas normas, kas paredz vienādas attieksmes principu pret personām neatkarīgi no rasu vai etniskās piederības, kā arī vienlīdzīgu attieksmi pret vīriešiem un sievietēm, to pieejai precēm un pakalpojumiem, kā arī preču piegādei un pakalpojumu sniegšanai.

Citas direktīvas normas jau ir pārņemtas Latvijas likumdošanā, tostarp Tiesībsarga likumā, Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, Darba likumā u.c.

Kā liecina Tiesībsarga biroja publiskotā informācija, 2007.gadā tika saņemtas 53 sūdzības par diskrimināciju uz rasu vai tautības pamata un 37 sūdzības par dzimumu diskrimināciju.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!