• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ārlietu ministra vizīti Ēģiptes Arābu Republikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2009., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188618

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas priekšsēdētāja oficiālo vizīti Japānā

Vēl šajā numurā

04.03.2009., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ārlietu ministra vizīti Ēģiptes Arābu Republikā

 

Ārlietu ministra Māra Riekstiņa vizītes nobeigumā Ēģiptes Arābu Republikā atklāta Latvijas Republikas vēstniecība Kairā, kas savu darbību sāka 2007.gada sākumā. 2008.gada vidū notika Latvijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Māra Selgas akreditācija, kurš vienlaikus 2008.gada septembrī tika iecelts vēstnieka statusā Arābu valstu līgā.

Kopīgi ar vēstniecības darbiniekiem un ilggadējo Latvijas Republikas goda konsulu Ēģiptes Arābu Republikā Saadu Elagizi atklājot vēstniecību, ārlietu ministrs M.Riekstiņš uzsvēra Latvijas un Ēģiptes sadarbības potenciālu un vēstniecības lomu biznesa, kultūras, izglītības un citu nozaru pārstāvju kontaktu dibināšanā.

 “Ne tikai Latvijas tūristi ir iecienījuši Ēģipti kā galamērķi, bet arī mūsu eksperti ir piedāvājuši unikālas metodes Ēģiptes kultūras mantojuma – piramīdu – izpētē, izveidojot sadarbību starp arheoloģijas pētniekiem,” norādīja M.Riekstiņš.

Tūrisma statistika liecina, ka pēdējā gadā Ēģipti apmeklējuši ap 60 tūkstošiem Latvijas ceļotāju. Tādēļ būtiska ir vēstniecības loma konsulārās palīdzības sniegšanā Latvijas iedzīvotājiem.

Laba sadarbība izveidojusies starp Latvijas Nacionālo bibliotēku un Aleksandrijas bibliotēku, kā arī kontakti tiek dibināti starp Latvijas un Kairas universitātēm. Vienlaikus ministrs akcentēja atvērtību dialogam ar Ēģiptes amatpersonām par reģionālajiem jautājumiem, atzīmējot, ka būtiski ir gūt tiešu informāciju par situāciju Tuvajos Austrumos.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!