• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Gruzijas premjerministra vietnieka vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2009., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188617

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ārlietu ministra vizīti Ēģiptes Arābu Republikā

Vēl šajā numurā

04.03.2009., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Gruzijas premjerministra vietnieka vizīti Latvijā

 

3.martā darba vizītē pie Valsts prezidenta Valda Zatlera bija ieradies Gruzijas Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas valsts ministrs, premjerministra vietnieks Giorgijs Baramidze.

Tikšanās sākumā Valsts prezidents apliecināja Latvijas atbalstu Gruzijas iekšpolitiskām reformām un ārpolitiskajiem mērķiem un aicināja turpināt iesāktos procesus. Sarunas gaitā Valsts prezidents interesējās par pašreizējo situāciju Krievijas okupētajās Gruzijas teritorijās, kā arī par Gruzijas reformu gaitu integrācijai NATO un Eiropas Savienībā un plānotajiem soļiem šo reformu ietvaros.

G.Baramidze pateicās Valsts prezidentam par ilgstošu Latvijas atbalstu un augstu novērtēja līdzšinējo Gruzijas un Latvijas sadarbību. Gruzijas premjerministra vietnieks iepazīstināja V.Zatleru ar situāciju Gruzijā pēc konflikta ar Krieviju, informēja par turpmākajiem plāniem situācijas uzlabošanā un iesāktajām reformām ekonomikas un sociālajā jomā, kā arī demokrātijas attīstībā.

Pārrunājot situāciju Gruzijā saistībā ar Gruzijas–Krievijas konfliktu un Krievijas militāro klātbūtni, Valsts prezidents kā pozitīvu soli novērtēja, ka Gruzija ir parakstījusi saprašanās memorandu ar ES novērošanas misiju. Viņš uzskata, ka šāda veida soļi ļaus mazināt saspīlējumu konflikta zonās. Valdis Zatlers aicināja Gruziju arī turpmāk strādāt pie savstarpējas uzticības veicināšanas, kā arī strikti ievērot visas saistības un apņemšanās, kas ir ļoti būtiski Gruzijas kredibilitātes stiprināšanai.

Tāpat V.Zatlers apliecināja, ka Eiropas Savienība arī turpmāk aktīvi turpinās atbalstīt Gruzijas demokrātisko reformu procesu, bet kā NATO kontaktvēstniecība Gruzijā Latvija turpinās aktīvi atbalstīt Gruziju ceļā uz NATO.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!