• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja oficiālo vizīti Japānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2009., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188623

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

04.03.2009., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja oficiālo vizīti Japānā

 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 3.martā, Japānas apmeklējuma otrajā dienā, tikās ar Japānas parlamenta Pārstāvju palātas spīkeru Johei Kono, kā arī Japānas parlamenta Senāta prezidentu Satsuki Edu.

Tiekoties ar Pārstāvju palātas spīkeru J.Kono, Saeimas priekšsēdētājs pateicās par ielūgumu apmeklēt Japānu. G.Daudze izteica gandarījumu par abu valstu attiecību sekmīgo attīstību, īpaši atzīmējot 2007.gadā notikušo Japānas imperatora Akihito un imperatores Mičiko vizīti Latvijā, kas bija vēsturiski nozīmīga abu valstu attiecībās.

Tikšanās laikā puses pārrunāja Latvijas un Japānas sadarbību ekonomikā un kultūrā. G.Daudze norādīja uz vēsturiski izveidojušos sekmīgo sadarbību starp Rīgu un Kobi. Tāpat abām valstīm izveidojusies tradicionāli laba sadarbība kultūrā un izglītībā. Saeimas priekšsēdētājs pateicās par Japānas atbalstu japāņu kultūras pasākumu organizēšanā, kā arī japāņu valodas apmācībai Latvijas izglītības iestādēs.

G.Daudze norādīja, ka Latvija ir ieinteresēta ekonomiskās sadarbības veicināšanā ar Japānu, ņemot vērā, ka tā ir otra lielākā pasaules ekonomika. Kā perspektīvas sadarbības jomas Saeimas priekšsēdētājs minēja farmāciju, tranzītu un loģistiku, kā arī tūrismu, kokrūpniecību un mašīnbūvi. Abas puses bija vienisprātis, ka vasarā plānotā čarterreisu atklāšana no Tokijas uz Rīgu pavērs daudz plašākas iespējas Japānas tūristiem apmeklēt Latviju un abu valstu uzņēmējiem veidot biznesa kontaktus.

“Latvijas un Japānas attiecībām daudzu gadu garumā ir izveidojies stabils pamats, par ko liecina arī dažādie kultūras pasākumi, sadarbība starp izglītības iestādēm un pašvaldībām,” uzsvēra G.Daudze. “Pašreiz ir īstais laiks izmantot iespējas, ko sniedz vēl aktīvāka ekonomiskā sadarbība. Tiekoties ar Japānas amatpersonām, guvām pārliecību, ka arī Japānas puse ir ieinteresēta šādā sadarbībā,” norādīja Saeimas priekšsēdētājs.

Saeimas priekšsēdētājam vizītes laikā paredzētas tikšanās arī ar Japānas imperatoru, Japānas ārlietu ministru, parlamenta Japānas–Latvijas sadraudzības grupas deputātiem un citām amatpersonām. Vizītes ietvaros Vesadas universitātē G.Daudze piedalīsies izstādes atklāšanā, kas veltīta Latvijas Dziesmu un deju svētkiem.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!