• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES dalībvalstu parlamentu vadītāju konferenci Parīzē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.03.2009., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188483

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas armijas 90.gadadienas svinību rīkošanu

Vēl šajā numurā

03.03.2009., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES dalībvalstu parlamentu vadītāju konferenci Parīzē

 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 27.februārī Parīzē konferencē uzrunāja Eiropas Savienības (ES) parlamentu priekšsēdētājus.

ES dalībvalstu parlamentu spīkeri konferencē diskutē par Lisabonas līgumā paredzētajām izmaiņām ES institūciju un nacionālo parlamentu darbībā, Eiropas nākotnes vīziju 2030.gadā, kā arī ekonomiskās krīzes ietekmi uz ES tālāko attīstību.

 “Nacionālajiem parlamentiem Lisabonas līgumā paredzētās pilnvaras ir daļa no mūsu kopīgajiem centieniem padarīt ES tuvāku tās iedzīvotājiem,” konferences debatēs norādīja Saeimas priekšsēdētājs. Viņš atgādināja, ka Lisabonas līgums ES dalībvalstu nacionālajiem parlamentiem sniegs daudz plašākas pilnvaras laikus iesaistīties ES likumdošanas izstrādes procesā.

 “Lai arī Lisabonas līguma ratifikācija vēl nav pabeigta visās dalībvalstīs, nacionāliem parlamentiem jau šobrīd jādomā par sadarbības uzlabošanu līguma sniegto pilnvaru ietvaros,” teica G.Daudze. Viņš norādīja, ka tieši savlaicīga parlamentu iesaiste nodrošinās saskaņotas sadarbības veidošanos starp likumdevēju un izpildvaru, kas ļaus vēlāk sekmīgi saskaņot pozīcijas nacionālajā un ES līmenī.

 “Ņemot vērā izteikto eiroskepticismu daudzās dalībvalstīs, tai skaitā arī Latvijā, mums ir svarīgi rūpēties, lai lēmumi netiktu pieņemti tikai Briseles koridoros un lai mūsu iedzīvotāji varētu būt pārliecināti par to, ka dalībvalstu viedoklis tiešām tiek ņemts vērā,” piebilda G.Daudze.

ES dalībvalstu parlamentu priekšsēdētāju konferences par aktuālajiem savienības un dalībvalstu jautājumiem notiek jau kopš 1963.gada, kad pirmā šāda veida konference tika rīkota Romā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!