• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas armijas 90.gadadienas svinību rīkošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.03.2009., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188479

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par maksātnespējas procesa atvieglošanu

Vēl šajā numurā

03.03.2009., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas armijas 90.gadadienas svinību rīkošanu

 

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija aicina pašvaldības aktīvi sadarboties ar Aizsardzības ministriju (AM) Latvijas armijas dibināšanas 90.gadadienas pasākumu organizēšanā.

“Aicinām pašvaldības pieteikt Aizsardzības ministrijā savus pasākumus Latvijas armijas dibināšanas deviņdesmitgades svinībām, lai šie nozīmīgie svētki būtu pēc iespējas plašāki,” norādīja komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš. Viņš atzina, ka svinību organizēšanā jāņem vērā šābrīža ekonomiskā situācija, tomēr Latvijas armijas dibināšanas gadadiena noteikti jāatzīmē. “Būtiski, lai šie pasākumi veicinātu lepnumu par savu valsti, tās armiju un sniegtu informāciju par vēsturiskajiem notikumiem,” piebilda J.Dalbiņš.

Armijas dibināšanas 90.gadadienas svinību pasākumi sāksies jau martā un notiks visā Latvijā, deputātus informēja AM Sabiedrisko attiecību departamenta direktors Airis Rikveilis. Kā centrālie notikumi iecerēti Cēsu kauju atceres pasākumi jūnijā. Tāpat notiks arī jau ierastās tradicionālās armijas parādes valsts reģionos. Plānotos pasākumus būtiski ierobežo pieejamais samazinātais resursu apjoms, atzina A.Rikveilis. Šā iemesla dēļ AM jau atteikusies no vairākiem resursu ietilpīgiem pasākumiem, piemēram, ārvalstu militāro orķestru festivāla.

Komisijas deputāts Jānis Klaužs aicināja AM vairāk atceres pasākumu organizēt Latgalē, kur šobrīd iecerēti vien četri no 68 plānotajiem. Lielāku uzmanību pievērst reģionos organizējamiem pasākumiem aicināja arī deputāts Vilnis Edvīns Bresis (ZZS) un komisijas priekšsēdētāja biedrs Juris Dobelis, kurš atgādināja, ka tieši ar Latgales atbrīvošanu beidzās Latvijas brīvības cīņas.

J.Dobelis pauda atbalstu plānotajiem pasākumiem, jo tie veicinās patriotisko audzināšanu, tomēr aicināja tajos atcerēties arī latviešu strēlniekus, leģionārus un nacionālos partizānus. “Leģionāri un nacionālie partizāni cīnījās pret boļševikiem, savukārt bez strēlniekiem nebūtu Latvijas armijas,” atgādināja deputāts.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!