• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par nosacījumiem agrovides atbalsta saņemšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.02.2009., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188416

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nosaucot Ministru prezidenta amata kandidātu

Vēl šajā numurā

27.02.2009., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par nosacījumiem agrovides atbalsta saņemšanai

 

Šonedēļ Zemkopības ministrija (ZM) pēc konsultācijām ar lauksaimnieku organizācijām sagatavos noteikumus Lauku attīstības programmas 2007.–2013.gada agrovides pasākuma atbalsta saņemšanai 2009.gadā. Šie noteikumi akceptēšanai Ministru kabinetā (MK) tiks iesniegti marta sākumā.

Kā ik gadu, arī šogad lauksaimnieki līdz 15.maijam Lauku atbalsta dienestā (LAD) varēs iesniegt pieteikumus agrovides atbalstam.

Šis noteikumu projekts valsts sekretāru sanāksmē tika iesniegts jau 2008.gada nogalē, taču diskusijas ar lauksaimnieku organizācijām ir bijušas laikietilpīgas, jo projektā bija jāveic vairāki uzlabojumi un pielāgojumi.

Agrovides pasākumam Lauku attīstības programmā kopumā 2007.–2013.gada periodā paredzēts finansējums 106 miljoni latu. Agrovides ietvaros tiek atbalstīta bioloģiskā lauksaimniecība, bioloģiski daudzveidīgo zālāju apsaimniekošana, buferjoslu ierīkošana, integrētās dārzkopības ieviešana un veicināšana un rugāju lauks ziemas periodā.

Lai iekļautos agrovides pasākumiem atvēlētajā finansējumā, Zemkopības ministrija MK noteikumu projektā ir iestrādājusi vairākus bioloģisko produktu ražošanu netieši veicinošus nosacījumus. Kā viens no tiem ir atbalsta par pastāvīgajām pļavām un ganībām sasaiste ar lopu blīvumu. Visos agrovides pasākumos tiks noteikti platību paplašināšanās ierobežojumi.

Savukārt nosacījumi mazāk labvēlīgo apvidu atbalstā paliks nemainīgi.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!