• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija: Par ceļu satiksmes negadījumu skaita samazinājumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.02.2009., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188415

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par nosacījumiem agrovides atbalsta saņemšanai

Vēl šajā numurā

27.02.2009., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija: Par ceļu satiksmes negadījumu skaita samazinājumu

 

Ceļu satiksmes negadījumu skaita samazinājums Latvijā 2008.gadā bija viens no straujākajiem Eiropas Savienībā.

Tas tika secināts, analizējot aizvadīto gadu ceļus satiksmes negadījumu statistiku Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē, kas notika 25.februārī.

Salīdzinot ar 2007.gadu, 2008.gadā Latvijā bojāgājušo skaits ir sarucis par vairāk nekā 25%, savukārt kopējais ceļu satiksmes negadījumu skaits samazinājies par 12%.

Satiksmes ministrs Ainārs Šlesers, izsakot gandarījumu par ceļu negadījumos bojāgājušo skaita samazinājumu, atzīmēja, ka “tas ir nebijis gadījums. Lai gan katra cilvēka bojāeja ir smags notikums, statistikas dati priecē”.

Saskaņā ar Veronas deklarāciju un Ceļu satiksmes drošības programmu Latvijā ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo skaits jāsamazina no 558 (2001.gada rādītāji) līdz 280 (iecerētie 2010.gada rādītāji). Taču jau 2008.gadā mūsu valstī ceļu satiksmes negadījumos mirušo skaita samazinājums bija par 5% lielāks, nekā paredzēts. Līdz ar to Latvija ieņem līderpozīciju, izpildot deklarācijā noteiktās prasības.

Tikšanās laikā aktualizēts arī jautājums par sodu palielināšanu no pašreizējiem 500 līdz 5000 latiem autovadītājiem, kuri brauc alkohola un/vai narkotisko vielu reibumā. Šis satiksmes ministra ierosinājums 26.februārī izsludināts valsts sekretāru sanāksmē.

 “Neviens autovadītājs nav spiests braukt dzērumā,” apgalvo A.Šlesers, paužot pārliecību par plānoto soda samērīgumu attiecībā pret draudiem, kādus var radīt iereibuši autovadītāji.

Papildu jautājumi bija ceļu satiksmes drošība, kuras uzlabošanā ievērojamu artavu sniegušas gan VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) rīkotās kampaņas, gan Valsts policijas aktīvais darbs. Tika izvērtētas arī 2009.gadā plānotās aktivitātes – sociālās kampaņas, kas sekmētu ceļu satiksmes un tās dalībnieku drošību.

Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē piedalījās iekšlietu ministrs Mareks Segliņš, CSDD direktors Andris Lukstiņš, Ceļu policijas biroja priekšnieks Edmunds Zivtiņš un citi. Šādas tikšanās notiek vismaz reizi ceturksnī.

 

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!