• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par dalību parlamentu apmaiņas programmā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.02.2009., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188295

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kompleksu atbalstu vietējiem ražotājiem

Vēl šajā numurā

26.02.2009., Nr. 32

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par dalību parlamentu apmaiņas programmā

 

Atbildot uz Vācijas parlamenta (Bundestāga) iniciatīvu, Saeima sadarbībā ar Latvijas augstskolām apsver iespēju izveidot pilotprojektu, kurā Vācijas studentiem piedāvātu iepazīt mūsu parlamenta darbu, gūt priekšstatu par Latvijas vēsturi un kultūru, kā arī izmantot mūsu universitāšu mācību piedāvājumu, informē Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone.

Lai pārrunātu iespējamo sadarbību, K.Pētersone 24.februārī tikās ar Latvijas Universitātes rektoru Mārci Auziņu, Akadēmiskā departamenta direktoru Ojāru Judrupu, Rīgas Stradiņa universitātes Akadēmisko un starptautisko sakaru departamenta akadēmisko projektu vadītāju Simonu Gurbo, kā arī Starptautiskās parlamentu stipendiju programmas 2007.gada dalībniecēm.

Pēc tikšanās Saeimas priekšsēdētāja biedre pauda gandarījumu, ka augstskolas atsaukušās aicinājumam un ir gatavas ieguldīt savu artavu šā projekta veidošanā.

 “Ārzemju jauniešiem tā būtu laba iespēja iepazīt Latvijas parlamenta darbu un izprast sociālos un ekonomiskos procesus mūsu valstī. Īpaši vērtīga šī pieredze būtu tiem studentiem, kas vēlas savu profesionālo nākotni saistīt ar Latviju un Baltijas reģionu, piemēram, strādājot starptautiskajās institūcijās un valstu diplomātiskajos dienestos. Taču vienlaikus šāds projekts var kalpot kā laba reklāma arī mūsu augstskolām, palīdzot piesaistīt tām ārvalstu studentus,” uzskata K.Pētersone.

Viens no nākamajiem soļiem ir kopīgi ar Vācijas vēstniecību strādāt pie pretendentu atlases kritērijiem.

Tikšanās dalībnieki prognozēja, ka pirmie Vācijas studenti Latvijā varētu ierasties jau septembrī, sākoties mācību gadam Latvijas augstskolās. Pilotprojekta ietvaros Latvija sākotnēji varētu uzņemt dažus studentus, kuri šeit uzturētos vairākas nedēļas.

Projekta ietvaros jaunieši varētu sekot Saeimas deputātu ikdienas darbam, kā arī apmeklēt viņus interesējošas nodarbības augstskolās. Programmu varētu papildināt, veidojot sadarbību ar muzejiem, nevalstiskajām organizācijām un politiskajām partijām.

Šī būtu atbildes programma Vācijas parlamenta īstenotajai programmai, kurā ārvalstu jaunieši iepazīst parlamenta darbu un sabiedrisko dzīvi Vācijā, vairākus mēnešus līdzdarbojoties Bundestāga deputātu birojos, kā arī apmeklējot lekcijas Berlīnes augstskolās.

Kopš 1986.gada, kad Bundestāgs uzsāka Starptautisko parlamentu stipendiju programmu, to absolvējuši vairāk nekā 1200 studenti, tostarp 29 jaunieši no Latvijas. Programmā ir iesaistījušās 29 valstis, no kurām piecas jau piedāvājušas atbildes programmas un savos parlamentos uzņem studentus no Vācijas.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!