• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Mali vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.02.2009., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188293

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vecāku pabalsta iespējamo samazināšanu

Vēl šajā numurā

26.02.2009., Nr. 32

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Mali vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

 

Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone 24.februārī tikās ar Mali Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Brehimu Kulibali, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Sveicot vēstnieku ar Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka Mali diplomātiskā pārstāvja nozīmēšana Latvijā ir laba iespēja saprast norises Āfrikas kontinentā un apzināt sadarbības iespējas.

B.Kulibali akcentēja vēlmi attīstīt abu valstu parlamentāros sakarus, norādot, ka kontakti starp tautu pārstāvjiem būtu labs pamats, lai veidotos arī ciešākas saites starp abu valstu iedzīvotājiem un uzņēmējiem.

K.Pētersone pauda viedokli, ka Latvijas un Mali attiecības varētu veiksmīgi veidoties Eiropas Savienības (ES) un Āfrikas attiecību kontekstā, kā arī kopīgi strādājot Apvienoto Nāciju Organizācijā un citu starptautisko organizāciju ietvaros. Nākotnē abām valstīm varētu veidoties arī ciešāki divpusējie kontakti, piebilda Saeimas priekšsēdētāja biedre.

K.Pētersone informēja, ka Latvija sniedz atbalstu Āfrikas valstīm, veicot maksājumus ES budžeta programmās, un plāno paplašināt sadarbību, iesaistoties Eiropas attīstības fonda darbā.

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja arī abu valstu parlamentu uzbūvi un darbības pamatprincipus, kā arī darbību starptautiskajās organizācijās.

Mali ir septītā lielākā Āfrikas valsts, kas atrodas kontinenta rietumu daļā. Tajā ir apmēram 12 miljoni iedzīvotāju. Valsts oficiālā valoda ir franču, 90 procentu iedzīvotāju ir musulmaņi.

B.Kulibali rezidē Maskavā, Krievijas Federācijā. Viņš ir otrais Mali vēstnieks Latvijas Republikā.

Diplomātiskās attiecības starp abām valstīm nodibinātas 1992.gadā, bet pirmais nerezidējošais Mali vēstnieks Latvijā tika akreditēts 2004.gadā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!