• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Čīles vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.02.2009., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188292

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par dabasgāzes tarifu noteikšanas sistēmu

Vēl šajā numurā

26.02.2009., Nr. 32

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Čīles vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 24.februārī tikās ar Čīles Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Hosē Migelu Krusu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Tikšanās laikā puses pārrunāja Latvijas un Čīles parlamentāro sadarbību, kā arī abu valstu ekonomiskos un kultūras sakarus. Saeimas priekšsēdētājs Latvijas un Čīles attiecības raksturoja kā konstruktīvas, ar labām izaugsmes iespējām. “Mums ir labi sadarbības priekšnoteikumi, it īpaši ekonomikā un tūrismā,” norādīja G.Daudze.

Sarunas gaitā tika skarta arī pasaules finanšu sistēmā valdošā krīze, kas ietekmējusi abu valstu ekonomiku. G.Daudze informēja vēstnieku par Latvijas valdības un Saeimas veiktajiem pasākumiem krīzes ietekmes mazināšanai.

Globālā finanšu krīze negatīvi ietekmējusi arī Čīles tautsaimniecību, sarunā atzina H.M.Kruss. Krīzes risināšanā Čīles valdība īpašu uzmanību velta ekonomikas stimulēšanai, kā arī sociālās palīdzības programmu izstrādei.

H.M.Kruss 24.februārī tikās arī ar Saeimas deputātu grupu sadarbībai ar Čīles parlamentu. Kā tikšanās laikā norādīja sadarbības grupas priekšsēdētājs Oļegs Deņisovs, Latvija var izmantot Čīles pozitīvo pieredzi vairākās valsts pārvaldes jomās, piemēram, sociālajā sfērā.

H.M.Kruss ir karjeras diplomāts ar 20 gadu pieredzi diplomātiskajā dienestā. Viņš iepriekš bijis Čīles vēstnieks Kanādā, kā arī strādājis Čīles vēstniecībās Argentīnā, Venecuēlā un Krievijā. Jaunais Čīles vēstnieks rezidē Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!