• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Aizsardzības ministrijas un Valsts kontroles sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.02.2009., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188291

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Čīles vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

26.02.2009., Nr. 32

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Aizsardzības ministrijas un Valsts kontroles sadarbību

 

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija atzinīgi vērtē Aizsardzības ministrijas (AM) darbu, ņemot vērā Valsts kontroles (VK) ieteikumus un novēršot revīzijās konstatētās nepilnības.

 “Esam gandarīti ar saņemto informāciju un uzskatām, ka Aizsardzības ministrijas labā sadarbība ar Valsts kontroli var kalpot par paraugu citām ministrijām,” uzsver komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš.

Kā komisijas deputātiem norādīja valsts kontroliere Inguna Sudraba, VK radusies pārliecība, ka AM ir gatava novērst revīzijās konstatētās nepilnības.

 “Mūsu sadarbība ar Aizsardzības ministriju ir laba un profesionāla,” atzina I.Sudraba. “Redzams, ka ministrijai ir izpratne par kontroles sistēmas uzlabošanu, tā cenšas sakārtot, piemēram, munīcijas apriti bruņoto spēku struktūrās.”

Ņemot vērā 24.februāra sēdē izskanējušo informāciju, komisija bija gatava veicināt likumdošanas sakārtošanu, lai dotu iespēju Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem utilizēt to rīcībā esošo novecojušo tehniku, kas nav nepieciešama tālākai valsts aizsardzības funkciju nodrošināšanai.

VK 2007.–2008.gadā AM veikusi finanšu revīziju un četras likumības revīzijas, informēja I.Sudraba. VK pārbaudījusi AM pārraudzībā esošo aģentūru darbības likumību, vērtējusi AM militārpersonu pensiju fonda līdzekļu izlietojuma atbilstību normatīvo aktu prasībām, AM darbības likumību, nodrošinot valsts militāro objektu atbilstību vides aizsardzības prasībām, kā arī pārbaudījusi AM 2007.gada finanšu pārskata sagatavošanas pareizību. Pārbaudēs VK konstatējusi vairākas nepilnības, kuras AM jau novērsusi vai arī pie tām strādā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!