• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par pieteikšanos valsts atbalsta pasākumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.02.2009., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188264

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 24.februārī

Vēl šajā numurā

25.02.2009., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par pieteikšanos valsts atbalsta pasākumiem

Šā gada 1.martā beidzas pieteikšanās uz vairākiem valsts atbalsta pasākumiem lauksaimniecībā. Lauku atbalsta dienests (LAD) līdz 1.martam pieņems pieteikumus uz dažādiem atbalsta pasākumiem lopkopībā no šķirnes dzīvnieku audzētāju, piensaimnieku un cūkkopības organizācijām. Tāpat līdz šim datumam atbalstam var pieteikties lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības kredītprocentu atmaksai.

Tā kā lopkopji šogad atbalstam var pieteikties tikai caur šķirņu audzētāju organizācijām, nevis individuāli kā iepriekšējos gados, tad līdz 1.martam LAD gaida iesniegumus no šķirnes dzīvnieku audzētāju organizācijām ciltsdarba atbalstam.

Piensaimnieku šķirnes dzīvnieku audzētāju organizācijas tiek aicinātas līdz 1.martam pieteikties atbalstam par ģenētiskās kvalitātes un produktivitātes noteikšanu pārraudzībā esošām govīm. Savukārt uz atbalstu par vaislas buļļu novērtēšanu pēc pēcnācējiem jāpiesakās līdz 1.aprīlim, bet par pārbaudāmā buļļa meitu – līdz 15.martam.

Lauksaimniecības datu centram un piena laboratorijām atbalstam par pārraudzības analīžu veikšanu jāpiesakās līdz 1.martam.

Cūkkopības sektora šķirnes dzīvnieku audzētāju organizācijām pieteikumi atbalstam speķa biezuma mērīšanas metodei “PIGLOK” jāiesniedz līdz 1.martam, iesniegumi atbalstam ģenētiskās kvalitātes noteikšanai – līdz 15.martam, bet par kuiļu novērtēšanu pēc pēcnācējiem – līdz 1.aprīlim.

Tāpat šķirnes dzīvnieku audzētāju organizācijām ciltsvērtības un ģenētiskās kvalitātes noteikšanas atbalsta pasākumiem jāpiesakās līdz 1.martam, nepieciešamo ciltsdarba datorprogrammu iegādei vai izstrādei – līdz 1.aprīlim.

No atsevišķām lauksaimnieku sabiedriskajām organizācijām (Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes, biedrības, kas apvieno pārstrādes nozares asociācijas) iesniegumi arī tiek gaidīti līdz 1.martam. Visām pārējām, kas vēlas pretendēt uz valsts atbalstu, iesniegumi jāiesniedz līdz 1.aprīlim.

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajām sabiedrībām līdz šim datumam jāpiesakās atbalstam kredītprocentu atmaksai.

Tā kā 1.marts ir svētdiena, tad pieteikumus atbalstam LAD pieņems arī pirmdien, 2.martā.

Lai pieteiktos valsts atbalstam lauksaimniecībā, pretendentam jāaizpilda iesniegums, kura forma atrodama LAD interneta mājaslapā www.lad.gov.lv. Aizpildītā veidlapa jāiesniedz tajā LAD reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē, kur atrodas saimniecība un/vai atbalstāmā teritorija.

Ministru kabineta noteikumi Nr.107 “Noteikumi par ikgadējo valsts atbalstu lauksaimniecībai un tā piešķiršanas kārtību” publicēti 19.februāra laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”, kā arī atrodami Zemkopības ministrijas (ZM) un LAD interneta mājaslapās.

Zemkopības ministrija aicina lauksaimniekus sekot paziņojumiem rajonu laikrakstos, kā arī informācijai ZM un LAD interneta mājaslapās, lai laikus varētu pieteikties valsts un ES atbalsta saņemšanai un nenokavētu pieteikšanās termiņus.

No 20.februāra šķirnes dzīvnieku audzētāju organizācijas, kā arī citu nozaru lauksaimnieki var pieteikties valsts atbalsta pasākumiem lauksaimniecībā, jo 20.februārī stājās spēkā ZM izstrādātie noteikumi par ikgadējo valsts atbalstu lauksaimniecībai un tā piešķiršanas kārtību.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!