• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija: Par grozījumiem Ceļu satiksmes likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.02.2009., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188265

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par pieteikšanos valsts atbalsta pasākumiem

Vēl šajā numurā

25.02.2009., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija: Par grozījumiem Ceļu satiksmes likumā

 

No šā gada 30.jūnija Latvijas pastāvīgajiem iedzīvotājiem būs aizliegts vadīt ārvalstīs reģistrētus vieglos transportlīdzekļus Latvijā, izņemot likumā minētos gadījumus.

To paredz 19.februārī Saeimā atbalstītie grozījumi Ceļu satiksmes likumā.

Grozījumus izstrādājusi Satiksmes ministrija, un to mērķis ir visiem Latvijas pastāvīgajiem iedzīvotājiem nodrošināt vienādas tiesības un pienākumus un veicināt ceļu satiksmes drošību.

Pašlaik daļa mūsu valsts iedzīvotāju transportlīdzekli iegādājas kādā ārvalstī un pārvietojas, to reģistrējot nevis Latvijā, bet gan citur, tādējādi izvairoties no vietējo nodokļu nomaksas, naudas sodu par izdarītajiem pārkāpumiem samaksas, kā arī citu normatīvajos aktos noteikto prasību izpildes. Šādi indivīdi izvairās arī no transportlīdzekļa valsts tehniskās apskates, kurā tiek noteikts braucamrīka tehniskais stāvoklis, tādējādi potenciāli apdraudot ne tikai savu, bet arī pārējo satiksmes dalībnieku drošību.

Izņēmumi paredzēti situācijās, kad autovadītājs nomā spēkratu no ārvalstī reģistrēta komersanta, kas nodarbojas ar auto iznomāšanu. Šādā gadījumā autovadītājam ir jāspēj uzrādīt transportlīdzekļa nomas līgums un ārvalstīs izdota automašīnas reģistrācijas apliecība, kurā norādītais īpašnieks ir iznomātājs.

Aizliegums vadīt ārvalstī reģistrētu automašīnu nav spēkā arīdzan gadījumos, kad autovadītājs strādā algotu darbu, veic uzņēmējdarbību, ieņem vēlētu amatu Eiropas Savienības dalībvalstu pašvaldībās vai mācās.

Ārvalstī reģistrētu automašīnu Latvijā varēs vadīt arī tad, ja klāt būs transportlīdzekļa īpašnieks vai tā pilnvarota persona (ārvalstnieks), un gadījumos, kad vadītājam būs uzturēšanās atļauja ārvalstīs.

Grozījumi likumā neattieksies arī uz Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju laulātajiem, pirmās un otrās pakāpes radiniekiem.

Visos minētajos izņēmuma gadījumos būs jāsaņem Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) atļauja piedalīties ceļu satiksmē. Pieteikties atļaujai varēs elektroniski CSDD. Kārtību, kādos gadījumos un kādā secībā CSDD piešķirs un anulēs šīs atļaujas, Ministru kabinets pieņems līdz 30.jūnijam.

 

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!