• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Igaunijas Republikas neatkarības deviņdesmit pirmajā gadadienā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.02.2009., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188259

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Akreditējot Čīles un Mali vēstniekus

Vēl šajā numurā

25.02.2009., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Igaunijas Republikas neatkarības deviņdesmit pirmajā gadadienā

 

Ārlietu ministrs: 

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš nosūtījis vēstuli Igaunijas Republikas ārlietu ministram Urmasam Paetam Igaunijas Republikas neatkarības 91.gadadienā.

Vēstulē M.Riekstiņš pauž gandarījumu par Latvijas un Igaunijas ciešajām starpvalstu attiecībām, kā arī atzinīgi vērtē konstruktīvo sadarbību Eiropas Savienības un NATO ietvaros, reģionālās un starptautiskās organizācijās. “Es ticu, ka, saskaroties ar izaicinājumiem, kopīgie centieni un solidaritāte dos spēku, dinamismu un attīstīs konkurētspēju visā reģionā,” vēstulē norāda M. Riekstiņš.

Vēstulē Latvijas ārlietu ministrs atzīmē Igaunijas ārlietu ministra U.Paeta oficiālo vizīti Rīgā 18.februārī, uzsverot rezultatīvo diskusiju par aktuālajiem divpusējo attiecību un starptautiskās politikas dienaskārtības jautājumiem. Igaunijas Republika tika proklamēta 1918.gada 24.februārī.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

 

Izglītības un zinātnes ministre:

24.februārī izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe nosūtījusi apsveikuma vēstuli Rīgas Igauņu vidusskolas direktorei Urvei Aivarei un visai skolas saimei, sveicot Igaunijas Republikas proklamēšanas 91.gadskārtā.

Ministre ir pateicīga skolas vadībai un skolotājiem par nenogurstošo darbu gan izglītībā, gan igauņu valodas popularizēšanā un mācīšanā, gan kultūras un tradīciju kopšanā, jo šo lietu izzināšana un iepazīšana ļauj mums labāk izprast citam citu, paver plašākas iespējas sadarbībai un mērķu sasniegšanai.

T.Koķe norāda, ka skolai un izglītībai ir īpaša nozīme. Tādēļ viņa novēl, lai Rīgas Igauņu vidusskola stiprina tās vēsturiskās saites, kas vieno Igauniju un Latviju, un lai mēs savstarpēji bagātināmies viens no otra.

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!