• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot Čīles un Mali vēstniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.02.2009., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188260

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

25.02.2009., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot Čīles un Mali vēstniekus

 

01.JPG (9406 bytes) 02.JPG (9810 bytes)

Hosē Migels Kruss

Brehima Kulibali

24.februārī akreditācijas vizītē pie Valsts prezidenta bija ieradies Zviedrijā rezidējošais Čīles Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Hosē Migels Kruss (José Miguel Cruz). Apsveicis Čīles vēstnieku ar pirmo vizīti Latvijā, Valsts prezidents atzīmēja, ka Latvija vienmēr ir augstu vērtējusi draudzīgās attiecības starp abām valstīm, un cer, ka līdz ar jaunā vēstnieka stāšanos amatā šīs attiecības un sadarbība nākotnē kļūs arvien plašāka un daudzveidīgāka.

V.Zatlers aicināja Čīles uzņēmējus investēt Latvijā un izmantot Latvijas ģeogrāfisko stāvokli. Izveidojot pārstāvniecību Latvijā, Čīles uzņēmēji spētu efektīvi apkalpot ne tikai Baltijas tirgu, bet arī tālāk apgūt Krievijas un NVS valstu tirgus, izmantot Latvijas partneru pieredzi darbībā šo valstu ekonomiskajā un administratīvajā vidē, kā arī Latvijas kvalificēto un svešvalodas pārvaldošo darbaspēku. Valsts prezidents arī atzīmēja iespējas attīstīt sadarbību tādās nozarēs kā tūrisms un farmācija. Vizītes noslēgumā Valsts prezidents V.Zatlers atkārtoti ielūdza Čīles prezidenti Mišelu Bačelē apmeklēt Latviju.

Iesniegt akreditācijas vēstules Valsts prezidentam Valdim Zatleram 24.februārī bija ieradies Maskavā rezidējošais Mali Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Brehima Kulibali (Bréhima Coulibaly).

V.Zatlers izteica prieku par Mali Republikas vēstnieka uzsvērto vēlmi paplašināt attiecības ar Latviju. Sarunā ar Mali vēstnieku Valsts prezidents apliecināja, ka Latvija kā Eiropas Savienības dalībvalsts pilnībā atbalsta ES kopīgos centienus sekmēt Āfrikas valstu attīstību un pievērst pastiprinātu uzmanību miera un stabilitātes nodrošināšanai Āfrikas kontinentā, veicinot konfliktējošo pušu dialogu.

Valsts prezidenta preses dienests

Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!