• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts pārvaldes politikas attīstības padome: Par valsts sekretāru sanāksmju lietderību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.02.2009., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188143

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts zemes dienests: Par automatizētu zemesgrāmatas datu apstrādi un pievienošanu Kadastra informācijas sistēmai

Vēl šajā numurā

24.02.2009., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts pārvaldes politikas attīstības padome: Par valsts sekretāru sanāksmju lietderību

 

20.februārī Valsts pārvaldes politikas attīstības padomes sēdē valsts pārvaldes eksperti un nevalstisko organizāciju pārstāvji uzsvēra valsts sekretāru sanāksmes nozīmīgo lomu ar sabiedrību un nozaru pārstāvjiem saskaņotu un kvalitatīvu valdības lēmumu pieņemšanā.

Diskusija notika, apspriežot izstrādāto jauno Ministru kabineta noteikumu projektu “Ministru kabineta kārtības rullis”, kas nosaka valdības lēmumu pieņemšanas procesu, un diskutējot par izskanējušiem dažādiem viedokļiem likvidēt valsts sekretāru sanāksmes.

Eksperti un nevalstisko organizāciju pārstāvji izteica atbalstu normatīvo aktu un politikas plānošanas dokumentu saskaņošanas nepieciešamībai, kas notiek valsts sekretāru sanāksmēs. Šobrīd valsts sekretāru sanāksmes piedāvā plašākās sociālo partneru, profesionālo un nevalstisko organizāciju līdzdalības iespējas tiesību aktu sagatavošanā. Sociālo partneru un nevalstisko organizāciju pārstāvji ar padomdevēju tiesībām piedalās valsts sekretāru sanāksmēs, koordinējot NVO atzinumu gatavošanu, tādējādi paužot noteiktas sabiedrības grupas viedokli. Valsts sekretāru sanāksmē ir iespējams ierosināt sabiedriskās apspriedes par nozīmīgākajiem projektiem.

Jau 19.februārī valsts sekretāru sanāksmē satraukumu par atteikšanos no projektu saskaņošanas pauda visu nozaru ministriju valsts sekretāri, kas norādīja, ka tā rezultātā tiks izstrādāti nekvalitatīvi tiesību akti, kas būs šauri orientēti un atbilstoši vienai nozarei, neietverot citu nozaru vajadzības. Jāņem vērā, ka būtisks tiesību aktu apjoms ir skatāms starpnozaru griezumā.

Diskutējot par izstrādāto Ministru kabineta kārtības rulli, pozitīvi tika novērtēta tiesību aktu pieejamība Ministru kabineta tīmekļa vietnē, kas nodrošina valsts pārvaldes darbības atklātību. Padomes dalībnieki arī tika informēti par normatīvo aktu saskaņošanas vienkāršošanu, apvienojot vairākus projektiem pievienojamos pavadošos dokumentus, saskaņojot dokumentus elektroniski un samazinot dokumentiem nepieciešamo vīzu skaitu.

Valsts kanceleja informēja padomes pārstāvjus par funkciju audita sākšanu valsts pārvaldē. Jau ziņojām, ka 17.februārī valdība atbalstīja funkciju audita plānu pirmajam pusgadam.

Valsts pārvaldes politikas attīstības padome ir konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir nodrošināt diskusiju par valsts pārvaldes politikas aktuāliem jautājumiem, iesaistot diskusijā sabiedrības, valsts un privātā sektora pārstāvjus un ekspertus. Sēdē piedalījās Latvijas Inteliģences apvienības pārstāvis A.Baumanis, Tiesībsarga biroja Labas pārvaldības departamenta vadītājs A.Dravnieks, Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvis M.Pūķis, Vidzemes augstskolas Sociālo zinātņu dekāns D.Jansone, Sabiedrības par atklātību “Delna” pārstāve V.Kleinberga, Sabiedriskās politikas centra “Providus” pārstāve I.Kažoka, Vidzemes plānošanas reģiona padomes priekšsēdētājs N.Stepanovs, Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Politikas zinātnes nodaļas asociētais profesors J.Ikstens, Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Politikas zinātnes nodaļas docētāja I.Reinholde, Zemgales plānošanas reģiona izpilddirektors R.Vītoliņš, “Latvijas dzelzceļa” valdes padomnieks U.Pētersons, biedrības “Risinājuma darbnīca” valdes priekšsēdētāja Z.Miezaine, tiesībsarga padomniece V.Slaidiņa un pārstāvji no Valsts kancelejas, Vides, Tieslietu, Finanšu un Zemkopības ministrijas un Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!